Janskerk Utrecht
Janskerk Utrecht

De Janskerk stamt al uit 1040 en is daarmee een van de oudste kerken van Nederland. De kerk in hartje centrum van Utrecht is een geliefde verhuurlocatie. Het contrast tussen gebrandschilderde ramen en de strakke muren geeft een uniek effect. In de kerk is een gotische graftombe voor Dirk van Wassenaer te zien. Bijzonder is het grotendeels bewaard gebleven beschilderde houten tongewelf in het middenschip en dwarsschip. Dat dateert van na een grote stadsbrand in 1279. De voormalige kapittelzaal heeft achttiende-eeuws goudleren behang. Het orgel van Bätz en Christian Gottlieb Friedrich Witte komt uit 1861.

Verhuurlocatie

De Janskerk was het toneel van diploma-uitreikingen, bruiloften en deed ook dienst als vergaderlocatie en of conferentiezaal. Daarnaast is het in gebruik bij Utrechtse festivals als Le Guess Who? en het Nederlands Filmfestival. En voor de deur staat elke zaterdag de grootste bloemenmarkt van Utrecht.

Janskerk Utrecht in Utrecht leent zich ook goed voor een workshop en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Janskerk Utrecht