Het Bijenhuis Wageningen

Het Bijenhuis Wageningen

Van bijen kunnen we nog heel wat leren! Wanneer deze ijverige werkers honing maken werken ze samen als een team. Ze zijn ook van onschatbare waarde voor de biodiversiteit. Minder bijen betekent ook minder groente, minder fruit en minder leven. Het Bijenhuis in Wageningen houdt meer dan 300 bijenvolken! Je vindt ze in de bijentuin met bijenstal. Ook vanaf het terras aan de achterkant heb je een mooi uitzicht op de tuin.

Dit is ook de winkel waar imkers hun werktuigen aanschaffen, interessant om eens te zien wat zij allemaal gebruiken. En natuurlijk is er honing te koop, in alle soorten en smaken. Plus de spulletjes om thuis zelf kaarsen te maken van bijenwas. Imkers in de dop kunnen hier cursussen volgen over alles wat met bijen en bijenkorven te maken heeft. Zelfs het vlechten van de ouderwetse korven van vroeger.

Bijleren met de klas of je organisatie

Het Bijenhuis biedt verschillende excursies aan voor bedrijven en scholen, die worden gegeven door de ervaren imkers van het Bijenhuis. Steek je neus in een bijenkast, als je durft! Ga op onderzoek in de bijentuin, proef van de honing, knutsel een bijenhotel of rol een kaars van bijenwas.

Het Bijenhuis Wageningen in Wageningen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Het Bijenhuis Wageningen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.