1

Chocolatemakers


-advertentiepositie-



Rondleiding door een echte chocoladefabriek

Rondkijken in een echte chocoladefabriek net als Sjakie, dat is toch wel een beetje de droom voor de echte chocoladefans. En dat kan nu, in Amsterdam bij de fabriek van Chocolatemakers! De fabriek is nieuw en helemaal duurzaam gebouwd, compleet met zonnepanelen. Net zo duurzaam als de chocolade die ze maken. Ambachtelijk, want hier wordt de chocolade nog echt bereid vanaf de boon. Deze bonen zijn direct bij de boeren ingekocht voor een voor de boer goede prijs en komen met een zeilschip naar de fabriek. Tot voor de deur, want de fabriek staat in de haven van Amsterdam: de grootste cacaohaven ter wereld.

Elke maand zijn er data met rondleidingen in het Nederlands of Engels. Bekijk het roosteren van de bonen en zie hoe stap voor stap chocola wordt gemaakt en uiteindelijk in de vormen wordt gegoten. Zelfs het inpakken gebeurt ambachtelijk dankzij een inpakmachine uit 1936. En al die tijd heb je de heerlijke geur van chocola om je heen. Dan wil je daarna wel zo'n smakelijke reep proeven!

Chocolatemakers in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.chocolatemakers.nl

Zie hoe repen ontstaan. Foto: Chocolatemakers
Zie hoe repen ontstaan. Foto: Chocolatemakers
Inpakmachine uit 1928. Foto: Chocolatemakers © Jitske Schols
Inpakmachine uit 1928. Foto: Chocolatemakers © Jitske Schols