Rondleiding door een echte chocoladefabriek

Chocolatemakers

De nieuwe fabriek van Chocolatemakers is helemaal duurzaam gebouwd, compleet met zonnepanelen. Net zo duurzaam als de chocolade die hier wordt gemaakt. Helemaal ambachtelijk, want hier wordt de chocolade nog echt bereid van de bonen tot repen waar je mmmmm tegen zegt. Deze bonen zijn direct bij de boeren ingekocht voor een voor de boer goede prijs en komen met een zeilschip naar de fabriek. Tot voor de deur want de fabriek staat in de haven van Amsterdam, de grootste cacaohaven ter wereld.

Een jongensdroom die uitkomt voor de eigenaren en eentje waar je als het ware even aan kunt proeven. Want elke vrijdagmiddag is er een rondleiding! Bekijk het roosteren van de bonen en zie hoe stap voor stap chocola wordt gemaakt en uiteindelijk in de vormen wordt gegoten. Zelfs het inpakken gebeurt ambachtelijk dankzij een inpakmachine uit 1936. En al die tijd heb je de heerlijke geur van chocola om je heen. Dan wil je daarna wel zo'n bijzondere reep proeven!

Chocolatemakers in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Chocolatemakers

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.