Chocolatemakers

Rondleiding door een echte chocoladefabriek




Rondkijken in een echte chocoladefabriek net als Sjakie, dat is toch wel een beetje de droom voor de echte chocoladefans. En dat kan nu, in Amsterdam bij de fabriek van Chocolatemakers! De fabriek is nieuw en helemaal duurzaam gebouwd, compleet met zonnepanelen. Net zo duurzaam als de chocolade die ze maken. Ambachtelijk, want hier wordt de chocolade nog echt bereid vanaf de boon. Deze bonen zijn direct bij de boeren ingekocht voor een voor de boer goede prijs en komen met een zeilschip naar de fabriek. Tot voor de deur, want de fabriek staat in de haven van Amsterdam: de grootste cacaohaven ter wereld.

Rondleiding of workshop?

Elke maand zijn er data met rondleidingen in het Nederlands of Engels. Bekijk het roosteren van de bonen en zie hoe stap voor stap chocola wordt gemaakt en uiteindelijk in de vormen wordt gegoten. Zelfs het inpakken gebeurt ambachtelijk, dankzij een inpakmachine uit 1936. En al die tijd heb je de heerlijke geur van chocola om je heen. Dan wil je daarna wel zo'n smakelijke reep proeven!

Ben je meer een doener dan een kijker? Kies dan voor de Weekend Workshop, waarin je een chocoladehart gaat maken in de fabriek. Ondertussen kun je ook lekker chocolade snoepen.

Speurtocht voor kinderen

Elke maand is er ook een woensdagmiddag speciaal voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Eerst een filmpje over hoe chocola wordt gemaakt en dan met hun eigen boekje de fabriek in. Wie vindt de meeste goede antwoorden? Daarna maken ze ook nog zelf een wikkel voor hun eigen chocoladereep.

Chocolatemakers in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.chocolatemakers.nl

Geen chocoladerivier met waterval, maar wel vloeibare chocolade die in de vormen stroomt. Foto: Chocolatemakers
Geen chocoladerivier met waterval, maar wel vloeibare chocolade die in de vormen stroomt. Foto: Chocolatemakers
Zie inpakmachine 'Tante Agatha' uit 1928 aan het werk. Foto: Chocolatemakers © Jitske Schols
Zie inpakmachine 'Tante Agatha' uit 1928 aan het werk. Foto: Chocolatemakers © Jitske Schols