Hortus Botanicus Amsterdam


-advertentiepositie-Hortus Botanicus Amsterdam

De Hortus Botanicus in Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld, maar nog steeds erg indrukwekkend! De tuin werd in 1638 geopend en was een initiatief van het Stadsbestuur van Amsterdam. In 1682 verhuisde de tuin naar de huidige locatie in de Plantage. De hoeveelheid planten in de Hortus Botanicus is enorm. Hoewel de tuin maar 1,2 hectare groot is, telt de tuin maar liefst ruim 6000 planten van 4000 soorten. Geniet van een steeds veranderende tuin, kassen met vlinders en cactussen, de monumentale Palmenkas en de indrukwekkende DrieKlimatenKas. Het hele jaar zijn er activiteiten in de tuin. Vaak zijn er tentoonstellingen en op de zondagen in juli en augustus is er livemuziek. En er zijn altijd speciale speurtochten voor kinderen.

Tip: elke zondag om 14:00 uur is er een rondleiding langs de highlights van de Hortus.

Midden in Amsterdam

De Hortus ligt midden in Amsterdam, vlakbij vele andere musea zoals de Hermitage, het Scheepvaartmuseum en het Tropenmuseum. De Hortus is het gehele jaar geopend; in de zomer is het heerlijke verkoeling zoeken onder de groene bomen of op het terras in de tuin, en in de winter is het een bijzondere ervaring om jezelf op te warmen in de tropische jungle.

Geschiedenis

De tuin is opgericht in 1638. Amsterdam had toen net een pestepidemie achter de rug. In de Hortus groeiden kruiden die van levensbelang waren als basis voor medicijnen. Dankzij de VOC-schepen werd de Hortus in de zeventiende en achttiende eeuw steeds groter en kwamen er ook exotische, mooie en bijzondere planten bij de collectie. Sommige planten zijn extra bijzonder en worden ook wel 'kroonjuwelen' genoemd. Zoals de Victoria Amazonica; een prachtige waterlelie met enorme ronde bladeren. De bloemen gaan bij de avondschemering open en bloeien dan maar één dag. Iedere zomer is deze waterlelie te zien in de buitenvijver.

Hortus Botanicus Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, schoolreisje, weekendje weg, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.dehortus.nl

Foto: amsterdam&partners © Barbara van Amelsfort
Foto: amsterdam&partners © Barbara van Amelsfort