1

Sijtje Boes Experience




Ga even terug in de tijd met de Sijtje Boes Experience

Aan het haventje van Marken vind je naast gezellige terrasjes en leuke souvenirshops ook het oude huis van Sijtje Boes. Sijtje Boes was een folkloristische figuur die nog klederdracht droeg en verzamelaar. Als rasonderneemster liet ze haar typisch Markens huisje vol antieke borden tegen een kleine vergoeding aan toeristen zien.

Ook nu kun je het huisje én de mooie borden nog bekijken. Boek één van de arrangementen via de Sijtje Boes Experience en bewonder de traditionele inrichting compleet met poppen in klederdracht. Ondertussen leer je alles over Sijtje Boes en het dagelijkse leven op Marken in de twintigste eeuw. Achteraf kun je nog een leuk souvenir voor jezelf of een ander kopen, gemaakt door lokale ondernemers.

Wandel na het bezoek aan Sijtje Boes' woonhuis trouwens ook even door het historische dorpje Marken. Dan krijg je het leven van inwoners uit de twintigste eeuw nóg meer mee. Zo wordt het een dag om nooit te vergeten!

Sijtje Boes Experience in Marken leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek sijtjeboesexperience.com

Sijtje Boes Experience
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.