1

STRAAT Museum
STRAAT Museum

Graffiti is in de loop der jaren uitgegroeid van stiekem spuiten op oude schuren en geluidswallen tot kunst: Street Art. Bij STRAAT Museum, gevestigd in een oude scheepsloods van zo'n 8000m2 op de NDSM-werf, vind je meer dan 150 indrukwekkende kunstwerken van ruim 130 straatkunstenaars. Het is daarmee het grootste street art museum ter wereld. Het reusachtige portret van Anne Frank op de buitenmuur vangt direct je blik en ook binnen kijk je je ogen uit. Hoe maken ze dat toch allemaal?

En hoewel de kunstwerken speciaal gemaakt zijn voor het museum, zijn ze absoluut niet minder indrukwekkend. Sterker nog; de context die op straat nog wel eens ontbreekt, vind je wél bij STRAAT. De maatschappijkritische boodschappen van de artiesten inspireren je om ook buiten goed om je heen te kijken en de boodschap van de straatkunst te begrijpen.

STRAAT Museum in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.straatmuseum.com

Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto: STRAAT Museum