Fabrique des Lumières


-advertentiepositie-



Fabrique des Lumières: verdrink in digitale kunst!

In Fabrique des Lumières- gevestigd in de Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam - stap je midden in een waanzinnige 'immersive experience'. Verdrink in digitale projecties en indringende geluidseffecten!

Indrukwekkende digitale kunst

Met behulp van hypermoderne state-of-the-art technologie projecteert dit splinternieuwe kunstcentrum haarscherpe digitale beelden op de 17 meter hoge muren van het pand. Wat deze totaalbeleving nog indrukwekkender maakt, zijn de bijpassende geluidseffecten die je binnen no time een totaal andere wereld inzuigen. Bekijk waanzinnige gedigitaliseerde werken van beroemde kunstenaars van vroeger én kunst speciaal gemaakt door hedendaagse artiesten.

Westergas

En er is geen betere locatie te bedenken voor een digitaal kunstcentrum dan de karakteristieke Westergasfabriek uit 1883. Met muren van 17 meter hoog en een projectieoppervlakte van zo'n 3800m2 kunnen de kunstenaars helemaal los zonder al te veel beperkingen. En dat zie je terug in de twee expositieruimtes, de hal en de studio! Verspreid over het gebouw hangen 104 videoprojectoren en ruim 60 geluidsboxen.

Franse pioniers

Het kunstcentrum komt uit de koker van Culturespaces uit Frankrijk, die je mogelijk kent van het Atelier des Lumières in Parijs. In een paar jaar tijd bezochten miljoenen deze bijzondere ervaring. De vestiging in Amsterdam is het negende digitale 'des Lumières' kunstcentrum van de Franse pioniers. Je vindt vergelijkbare experiences in onder meer New York, Bordeaux en Seoul.

 Bezoek www.fabrique-lumieres.com

"Gustav Klimt, goud en kleurrijk". Foto: © Culturespaces / Eric Spiller
"Gustav Klimt, goud en kleurrijk". Foto: © Culturespaces / Eric Spiller
Hundertwasser, in de voetsporen van de Wiener Secession
Hundertwasser, in de voetsporen van de Wiener Secession". Foto: © Culturespaces / Sophie Lloyd
"Gustav Klimt, goud en kleurrijk". Foto: © Culturespaces / Eric Spiller
"Gustav Klimt, goud en kleurrijk'. Foto: © Culturespaces / Eric Spiller