Bijbels Museum - GESLOTEN

Bijbels Museum

Het Bijbels Museum heeft geen eigen locatie meer. De kunstwerken zijn verspreid door Nederland in andere expo's te zien.

In twee monumentale grachtenhuizen verhaalt het Bijbels Museum over het oudste en meest gelezen boek ter wereld. Aan de hand van eeuwenoude bijbels leren bezoekers meer over de fascinerende, maar soms ook gevaarlijke, geschiedenis van het vertalen en drukken van bijbels. Wist je dat het eerste boek dat in Nederland werd gedrukt een Bijbel was?

Het Bijbels Museum beschikt over een collectie van archeologische vondsten, voorwerpen uit het oude Egypte en eeuwenoude modellen van de tempel van Salomo en Herodes. Bijzonder is de verzameling kerkboekjes, bestaande uit 350 exemplaren. Deze kerkboekjes was voor kerkgangers een kostbaar bezit, wat ze vaak met goud- of zilverbeslag opluisterden.

Het Bijbels Museum is gevestigd in het schitterende Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Ga ook eens naar een concert in het Cromhouthuis, waar je de glorietijden van de Cromhoutdynastie uit de Gouden Eeuw herleeft!

Bijbels Museum in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bijbels Museum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.