Het Spoorwegmuseum

Stap in de wereld van de trein in Het Spoorwegmuseum! Loop door het historische Maliebaanstation en reis mee langs kolossale stoomlocomotieven. Het Spoorwegmuseum gunt je een kijkje in een echte locomotief en geeft jong en oud even het gevoel een echte machinist te zijn. Klaar om zelf een trein te besturen? Beleef dan een spannend 4D-avontuur in De Vuurproef!

Reis door de geschiedenis

Het Spoorwegmuseum neemt je mee door 175 jaar geschiedenis roet en stoom. Zodra je in een karretje van darkride Stalen Monsters stapt, begint de reis. De mijntrein neemt je mee naar twee enorme stoomlocomotieven uit de jaren '20 en... Oeps! Botsen jullie nou bijna tegen een stoomlocomotief De Bergkoningin aan?!

Bezoek www.spoorwegmuseum.nl »

Daal na dit avontuur af in de 'Grote Ontdekking', waar je in een oude kolenmijn de eerste stoomlocomotief in Nederland vindt. En naar het decor van 'Droomreizen', waar acteurs uit vervlogen tijden je meenemen in de Oriƫnt Express. Maak kennis met Annabel, die je meeneemt op reis naar gouden koepels, sultans en harems in een trein voor alleen de allerrijksten. In het museum kun je heel veel zelf doen, ontdekken en leren.

De Vuurproef

Buiten het Spoorwegmuseum staat een vreemd gebouw. Hier beleef je het prijswinnende 4D-avontuur van Het Spoorwegmuseum: De Vuurproef! Door film, decors en special effects wordt een spannend verhaal verteld, met Rutger Hauer als verteller. Hij neemt de bezoekers mee op een reis langs de hoogtepunten uit de spoorgeschiedenis. Een reis die eindigt in een vuurproef...

Tip: leuk voor kinderen is het Kinderspoor buiten met de Jumbo Express, een tunnel en nog veel meer leuke dingen. of ga naar een Thomas de Trein Weekend en ontmoet je held in het echt.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 12,35 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.spoorwegmuseum.nl »

Rijd mee in een treintje. Foto: Spoorwegmuseum.

Bekijk historische locomotieven. Foto: Spoorwegmuseum.

Rijd mee in een treintje. Foto: Spoorwegmuseum.

Rijd mee in een treintje. Foto: Spoorwegmuseum.

Rijd mee in een treintje. Foto: Spoorwegmuseum.

Leer van alles over treinen. Foto: Spoorwegmuseum.

Rijd mee in een treintje. Foto: Spoorwegmuseum.

Maak een treinreis door de tijd. Foto: Spoorwegmuseum.