Het Spoorwegmuseum

Stap in de wereld van de trein in Het Spoorwegmuseum! Loop door het historische Maliebaanstation en reis mee langs kolossale stoomlocomotieven. Het Spoorwegmuseum gunt je een kijkje in een echte locomotief en geeft jong en oud even het gevoel een echte machinist te zijn. Klaar om zelf een trein te besturen? Beleef dan een spannend 4D-avontuur in De Vuurproef!

Bezoek www.spoorwegmuseum.nl »

Reis door de geschiedenis

Het Spoorwegmuseum neemt je mee door 175 jaar geschiedenis. In Stalen Monsters draait alles om de gigantische treinen uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Daal vervolgens af in de 'Grote Ontdekking', waar je in een oude kolenmijn de eerste stoomlocomotief in Nederland vindt. Heel anders is het decor van 'Droomreizen', waar acteurs je meenemen in de Oriƫnt Express. Een moment om weg te dromen bij verhalen over gouden koepels, sultans en harems in een trein alleen voor de allerrijksten. In het museum kun je heel veel zelf doen, ontdekken en veel leren.

De Vuurproef

Buiten het Spoorwegmuseum staat een vreemd gebouw. Hier beleef je het prijswinnende 4D-avontuur van Het Spoorwegmuseum: De Vuurproef! Door film, decors en special effects wordt een spannend verhaal verteld, met Rutger Hauer als verteller. Hij neemt de bezoekers mee op een reis langs de hoogtepunten uit de spoorgeschiedenis. Een reis die eindigt in een vuurproef...

Tip: leuk voor kinderen is het Kinderspoor buiten met de Jumbo Express, een tunnel en nog veel meer leuke dingen.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht leent zich ook goed voor een familiedag en kinderfeestje (vanaf € 12,35 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.spoorwegmuseum.nl »

Terug in de tijd!

Locomotieven

Terug in de tijd!

Terug in de tijd!

Terug in de tijd!

Uitleg over een trein

Terug in de tijd!

Interactief