1

IJsbeeldenfestival Zwolle




Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival is terug en hoe! Van 17 december tot en met 5 maart reis je door een indrukwekkende wereld van ijs. IJskunstenaars van over de hele wereld komen naar Zwolle om hun beste werk tentoon te stellen. Het thema van de 2022-editie is 'What a wonderful world' wat zichtbaar is in de sneeuw- en ijssculpturen. Sommige sculpturen zijn wel zes meter hoog! Er is aan 275.000 ijs en 275.000 kilo sneeuw te zien dus haal die sjaal en wanten maar tevoorschijn. Voor deze tentoonstelling wil je de tijd nemen!

Vier carnaval in Brazilië, ontmoet Vincent van Gogh en staar vol verwondering naar het bijna doorzichtige Colosseum van Rome. Wereldberoemde taferelen van over de hele wereld schitteren in het Nederlands IJsbeelden Festival. Het ene beeld nog mooier dan het andere. En allemaal levensgroot.

De route voert je door poorten van ijzige kersenbloesem, tussen de pinguïns en zeehonden van de Zuidpool en zelfs langs de enorme Victoriawatervallen! Je ziet gigantische insecten, stapt in fraaie tempels en ontmoet bijzondere mensen uit de hele wereld. Hoe langer je naar de soms bijna doorzichtige creaties kijkt, hoe meer je ontdekt. De details van de ijssculpturen zijn ook dit jaar weer prachtig. De ringen van de vrouwen van de Kayan Lahwi schitteren om hun uitgerekte nekken en je ziet de kreukels in hun klederdracht. En wie de tijd neemt vindt steeds meer vissen in het koraalrif en dieren in de jungle. Wat is de wereld toch mooi.

Kun je niet wachten om je bezoek te plannen? Koop dan je kaarten via DagjeWeg Tickets en ontvang een leuke korting.

IJsbeeldenfestival Zwolle in Zwolle leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.dagjewegtickets.nl

IJsbeelden Festival 2021. Foto: DagjeWeg.NL
IJsbeelden Festival 2021. Foto: DagjeWeg.NL
IJsbeelden Festival 2021. Foto: DagjeWeg.NL
IJsbeelden Festival 2021. Foto: DagjeWeg.NL