City Game Amsterdam
Ontdek de verborgen plekjes van Amsterdam

Je kent vast wel de bekende plaatjes van Amsterdam: de grachten, de duiven op de Dam en het Museumplein. Die plekken mag je natuurlijk niet missen, maar het enkel afvinken van de usual suspects van onze hoofdstad is zonde. Verspreid door de stad liggen namelijk nog veel meer verhalen verscholen. Met een van de City Games puzzel je jezelf langs deze verhalen op een actieve manier. Een tof uitje om te doen met je vrienden, familie of collega's!

Sherlock Holmes Amsterdam

Zo kruip je bijvoorbeeld in de huid van de beroemde detective Sherlock Holmes en zijn rechterhand Watson. Ze hebben jullie hulp hard nodig, want er is een moord gepleegd tijdens een Vrijheidsfestival in de stad. Voor de moord op Balthazar, het hoofd van de veiligheidsdienst, zijn vier verdachten in beeld. Maar kloppen de alibi's? En welke motieven zijn er? Dat gaan jullie uitzoeken (2 tot 4 personen)! Informatie die je aan de oplossing helpt, vind je op verschillende verrassende locaties in Amsterdam. Sporen jullie samen de dader op?

 Bestel je City Game met 10% korting

Secrets of Amsterdam

Welke geheimen heeft Amsterdam? Je komt erachter tijdens de spannende City Game Secrets of Amsterdam, waarbij je de stad leert kennen als een local in een groep van 1 tot 4 personen. Scoor zoveel mogelijk punten door afwisselende opdrachten uit te voeren. Los pittige raadsels op en maak foto's voor extra punten (meteen een leuk aandenken voor later). Ondertussen leer je van alles over de geschiedenis en de bijzondere hoekjes en steegjes van de stad. Een mooie uitdaging: zet een high score neer ga voor een mooie notering in het klassement!

Meer City Games in Amsterdam

Maar er zijn nog meer toffe city games in Amsterdam:

  • The Amsterdam Syndicate: Jullie zijn ervaren dieven. Help, in ruil voor gratie, bij het opsporen van de gestolen formules, die in verkeerde handen zijn gevallen (2 tot 5 personen);
  • Fotografie Tour: Schiet de mooiste plaatjes met je eigen smartphone. Een topfotograaf geeft tips neemt je (digitaal) mee langs de meest fotogenieke spots aan de Amsterdamse grachten óf de Wallen.

Hoe werkt het?

Regent het buiten? Dan kun je ook gewoon een andere keer gaan. Je start het spel namelijk zelf wanneer je zelf wilt via de Loquiz app die werkt op basis van GPS. In totaal ben je zo'n twee uur onderweg. Tussen alle opdrachten door een bakje koffie of een borreltje drinken? Geen probleem! Aan de spellen zit namelijk geen tijdslimiet. Bestel de City Game en ga op pad met je groepje (je doet samen met één smartphone).

Lees ook de praktische informatie over de City Game.

City Game Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bestel je City Game met 10% korting

Ontdek de geheimen van Amsterdam. Foto: City Game
Ontdek de geheimen van Amsterdam. Foto: City Game
Ontdek de stad met een spannende City Game. Foto: DagjeWeg.NL
Ontdek de stad met een spannende City Game. Foto: DagjeWeg.NL
Een leuk dagje uit met vriendinnen. Foto: DagjeWeg.NL
Een leuk dagje uit met vriendinnen. Foto: DagjeWeg.NL
Schilderachtige plaatjes. Foto: DagjeWeg.NL
Schilderachtige plaatjes. Foto: DagjeWeg.NL
Kruip in de huid van Sherlock Holmes. Foto: DagjeWeg.NL
Kruip in de huid van Sherlock Holmes. Foto: DagjeWeg.NL