1

Het Muizenhuis Mini Museum




Het Muizenhuis Mini Museum

Kijk je ogen uit in Het Muizenhuis: je hebt nog nooit zoveel bedrijvige muisjes bij elkaar gezien. Kom kijken naar de geheime hut in het piepkleine trappenhuis en bestudeer alle details van de muizenkermis. Bezoek Opa Zeeman aan de haven en verken de grote pakhuizen, grachten, kades, bruggen en boten. Of zie de muizenfamilie samen om de eettafel: wat eten ze vanavond?

Het Muizenhuis is begonnen bij het verhaal van Sam & Julia, bedacht door Kunstenares Karina Schaapman. In plaats van de wereld van de twee muisjes na te tekenen, besloot ze om het muizenhuis uit het verhaal zelf te bouwen. De kunstenares maakt decors van muizenkamertjes, muizenkeukentjes of muizenwinkeltjes die ze fotografeert als illustraties bij de kinderboeken. In het Muizenhuis kun je de originele decors uit de boeken van dichtbij bewonderen.

Maak zelf ook je eigen Muizenhuis! Sam en Julia helpen je alvast een handje op weg. In het Muizenhuis kun je piepkleine meubeltjes en spulletjes kopen die je in je eigen muizenhuis kunt zetten.

Het Muizenhuis Mini Museum in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.sam-julia.com

Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut
Foto: Ankie Klut