Wijkmuseum Soesterkwartier




Wijkmuseum Soesterkwartier

Tussen de woonhuizen in het levendige Soesterkwartier vind je Wijkmuseum Soesterkwartier. Bij de eerste stap over de drempel van deze museumwoning waan je je in een andere tijd! De ouderwetse kapstok, de mooie voorkamer waar de breinaalden al klaarliggen. De keuken waar moeder aardappeltjes stond te koken en de achterkamer waar het dagelijks leven plaatsvond. Deze oude arbeiderswoning is helemaal ingericht in de stijl van de jaren '30 tot '50, met authentieke meubels uit die tijd. Bekijk ook de collectie oude foto's en documenten, en zie met eigen ogen hoe het leven er vroeger uitzag. De sfeervolle en met zorg ingerichte woning roept herinneringen en nostalgische gevoelens op, niet alleen bij (oud)bewoners van de wijk maar ook bij andere bezoekers. Nieuwe bewoners komen er meer te weten over de wijk waar ze zijn neergestreken, jonge bezoekers zien hoe hun voorouders hebben geleefd.

De museumwoning is aan de achterkant uitgebreid met een expositieruimte. Hier kun je wisselende exposities bewonderen. Ook vinden hier regelmatig activiteiten plaats, zoals 'Sterke vrouwen borduren'.

Wijkmuseum Soesterkwartier in Amersfoort leent zich ook goed voor een workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek wijkmuseumsoesterkwartier.nl

Wijkmuseum Soesterkwartier
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.