Reis door zes tijdperken en leer ambachten in preHistorisch Dorp

Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In preHistorisch Dorp beleef je zes tijdperken, van de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Ontdek hoe de Romeinen leefden, ontmoet krijgshaftige Batavieren, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen.

Bezoek prehistorischdorp.nl »

Historisch Openluchtmuseum Eindhoven

De Tijdkijker: ontmoet ridders en musketiers

Je staat midden in een oerbos. Wat was dat geritsel? Opeens zie je iemand lopen: het is een jager! In de virtual en augmented reality-tijdreis de Tijdkijker lijkt het alsof je echt in de prehistorie bent beland. Reis verder en ontmoet Romeinen, Vikingen, middeleeuwse ridders en musketiers uit de Tachtigjarige oorlog.


Ontdek de Tijdkisten

Volg het pad door preHistorisch Dorp en ga op zoek naar de Tijdkisten. Hierin vind je kleding, eten en technieken die passen bij het tijdperk waarin je je bevindt. Zo leer je hoe het leven van alledag eruitzag.

Leer oude ambachten

In preHistorisch Dorp herleven oude ambachten. Er is altijd hout te hakken, brood te bakken of een zwaard te smeden. Elk weekend staat bol van de activiteiten. Doe mee aan een historische workshop of volg een rondleiding door een van de tijdperken. Ontmoet boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Samen bak je Germaanse koeken, leer je boogschieten of maak je Romeinse sieraden. In de zomer kun je zelfs het water op in een prehistorische boomstamkano!

Tip: kijk dit filmpje en verken alvast het dorp, in 360° virtual reality.

Reis door zes tijdperken en leer ambachten in preHistorisch Dorp in Eindhoven leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 9,75 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

prehistorischdorp.nl »

Vecht mee met ridders.

Reis door de tijd. Foto's: Freekje Groenemans

Vecht mee met ridders.

Vecht mee met ridders.

Vecht mee met ridders.

Ontdek de Tijdkijker.

Vecht mee met ridders.

Vind jij alle Tijdkisten?

Vecht mee met ridders.

Oude ambachten herleven.