Van prehistorie tot middeleeuwen: tijdreizen in het preHistorisch Dorp

Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In het preHistorisch Dorp beleef je zes tijdperken, van de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Ontdek hoe de Romeinen in Brabant leefden, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, middeleeuwse vakwerkhuizen en prehistorische boerderijen.


Tip: kijk dit filmpje en verken alvast het dorp, in 360° virtual reality.Ontdek de Tijdkisten

Volg het pad door preHistorisch Dorp en ga op zoek naar de Tijdkisten. Hierin vind je kleding, eten en technieken die passen bij het tijdperk waarin je je bevindt. Zo leer je hoe het leven van alledag eruitzag.

Leer oude ambachten

In het preHistorisch Dorp herleven oude ambachten. Er zijn wisselende historische activiteiten, zoals hout kloven, broodbakken, boogschieten of boomstamkano varen. Elk weekend staat bol van de activiteiten. Doe mee aan een rondleiding door een van de tijdperken. Ontmoet boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Samen bak je Germaanse koeken, maak je vuur met vuurstenen of maak je Romeinse sieraden.

Van prehistorie tot middeleeuwen: tijdreizen in het preHistorisch Dorp in Eindhoven leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,25 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Vecht mee met ridders.

Reis door de tijd. Foto's: Freekje Groenemans

Vecht mee met ridders.

Vecht mee met ridders.

Vecht mee met ridders.

Zie een smid aan het werk.

Vecht mee met ridders.

Vind jij alle Tijdkisten?

Vecht mee met ridders.

Oude ambachten herleven.

Vecht mee met ridders.

Bak je eigen brood.