Van prehistorie tot middeleeuwen: tijdreizen in preHistorisch Dorp

Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In preHistorisch Dorp beleef je zes tijdperken, van de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Ontdek hoe de Romeinen in Brabant leefden, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, middeleeuwse vakwerkhuizen en prehistorische boerderijen.

Historisch Openluchtmuseum Eindhoven

De Tijdkijker: ontmoet ridders en musketiers

Je staat midden in een tafereel uit de Tachtigjarige Oorlog en ziet hoe musketiers de strijd beleefden. In de virtual en augmented reality-tijdreis de Tijdkijker lijkt het alsof je echt in de prehistorie bent beland. Reis verder en ontmoet Romeinen, Vikingen, middeleeuwse ridders en prehistorische jagers. Schiet ook meteen een Oerselfie!


Ontdek de Tijdkisten

Volg het pad door preHistorisch Dorp en ga op zoek naar de Tijdkisten. Hierin vind je kleding, eten en technieken die passen bij het tijdperk waarin je je bevindt. Zo leer je hoe het leven van alledag eruitzag.

Leer oude ambachten

In preHistorisch Dorp herleven oude ambachten. Er zijn wisselende historische activiteiten, zoals houthakken, broodbakken, boogschieten of boomstamkano varen. Elk weekend staat bol van de activiteiten. Doe mee aan een rondleiding door een van de tijdperken. Ontmoet boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Samen bak je Germaanse koeken, maak je vuur met vuurstenen of maak je Romeinse sieraden. In de zomer kun je zelfs het water op in een prehistorische boomstamkano!

Tip: kijk dit filmpje en verken alvast het dorp, in 360° virtual reality.

Van prehistorie tot middeleeuwen: tijdreizen in preHistorisch Dorp in Eindhoven leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 9,75 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Vecht mee met ridders.

Reis door de tijd. Foto's: Freekje Groenemans

Vecht mee met ridders.

Vecht mee met ridders.

Vecht mee met ridders.

Ontdek de Tijdkijker.

Vecht mee met ridders.

Vind jij alle Tijdkisten?

Vecht mee met ridders.

Oude ambachten herleven.