De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk Amsterdam

De tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk Amsterdam maken kunst en cultuur boeiend voor iedereen! Bekijk de foto’s van de beste fotografen ter wereld tijdens de jaarlijkse World Press Photo-expositie, prikkel je zintuigen tijdens een (orgel)concert of maak een sprong in de tijd bij een van de historische tentoonstellingen.

Historisch decor

De Nieuwe Kerk Amsterdam staat middenin het hart van onze bruisende hoofdstad. Ondanks haar naam is deze prachtige gotische kerk al eeuwenoud en was ze het decor van vele indrukwekkende momenten uit de nationale historie. Sta tijdens je ontdekkingstocht vooral stil bij het grootste historische orgel van Nederland (!), de prachtige gebrandschilderde ramen en de torenhoge preekstoel.

Nederlandse bodem

Zeker als Nederlander moet je een bezoekje brengen aan deze kerk. Sinds 1677 ligt Nederlands grootste zeeheld Michiel de Ruyter er begraven en vrijwel alle koningen en koninginnen die ons land heeft gekend zijn in deze kerk ingehuldigd. Ook voor romantiek ben je in De Nieuwe Kerk op het juiste adres: hier heeft de Koningin haar wereldberoemde 'traan van Máxima' gelaten tijdens de koninklijke trouwdienst!

De Nieuwe Kerk Amsterdam

Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam. Foto: Redactie DagjeWeg.NL