1Diamant Museum

"Diamonds are a girls' best friend", zong Marilyn Monroe al. Alles over deze prachtige glimmers ontdek je in het Stichting Diamant Museum in Amsterdam. Ontdek de reis vanuit het binnenste van de aarde naar het prachtige sieraad om je vinger.

Diamant Museum

De reis door Stichting Diamant Museum Amsterdam begint drie miljard jaar geleden en tweehonderd kilometer onder de grond. Hoe wordt een koolstofatoom zo'n prachtig sieraad? Tijdens de reis ontmoet je de specialisten die een ruwe steen omvormen tot een sprankelend juweel. Je ziet allerlei beroemde en schitterende diamanten en je bekijkt de kleinste briljant geslepen diamant ter wereld door een microscoop. Ook erg leuk: leer een echte diamant van een imitatie te onderscheiden.

Diamantstad

Amsterdam is bijna vierhonderd jaar lang de diamantstad geweest. Het slijpen en verhandelen gebeurde allemaal in de Nederlandse hoofdstad. Stichting Diamant Museum Amsterdam bevindt zich tegenover het Rijksmuseum.

The Diamond Heist

In de nieuwe experience The Diamond Heist manoeuvreer je jezelf in een kamer vol rook en laserstralen richting die de blinkende diamant. Je gaat 'm stelen. Raak niks aan want dan ben je er gloeiend bij!

Diamant Museum in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kroon met juwelen. Foto: Diamant Museum
Kroon met juwelen. Foto: Diamant Museum
Schedel van diamant  Foto: Diamant Museum
Schedel van diamant Foto: Diamant Museum
Fonkelende stenen  Foto: Diamant Museum
Fonkelende stenen Foto: Diamant Museum
Vitrine vol sieraden  Foto: Diamant Museum
Vitrine vol sieraden Foto: Diamant Museum