Handelaren gezocht! Bied mee op de eierveiling

Wie te snel drukt, moet de eieren duur kopen, maar wie te lang wacht, gaat met lege handen naar huis. In het Nederlands Pluimveemuseum kun je iedere dag bieden op een echte eierveiling. Een interactief stukje geschiedenis - voor jong en oud - in het kippendorp van Nederland. Bied mee op de veiling, bekijk de exposities en vergeet de kleine, schattige kuikentjes niet! Het hele jaar door kruipen ze uit het ei in het Nederlands Pluimveemuseum. De perfecte mascotte voor dit interessante museum in Barneveld - de kinderen zijn er niet bij weg te slaan!

Kip en ei

Barneveld staat bekend om de pluimveehouderijen en natuurlijk het kippenras de Barnevelder! Geen wonder dat hier het Nederlands Pluimveemuseum staat. Allerlei wetenswaardigheden over kippen en eieren komen hier in boeiende exposities naar voren. Hoe zit een ei in elkaar? En hoe ging het er aan toe op de Barneveldse eiermarkt? In een ouderwetse broedmachine worden steeds eieren uitgebroed. Kom vooral kijken hoe de kleine kuikentjes uit het ei kruipen!

Hoendertuin met speeltuin

Op het buitenterrein van het Pluimveemuseum, in de hoendertuin, scharrelen in de zomermaanden meer dan twintig verschillende Oudhollandse kippenrassen rond. Kinderen vermaken zich hier in de speeltuin met speeltoestellen, die natuurlijk ook iets met kippen te maken hebben... Na een bezoek aan het museum kun je in de koffiekamer terecht voor wat drinken en een Barneveldse sprits of kop kippensoep. Voor groepen is het mogelijk om een broodmaaltijd te bestellen of zelfs een (familie)feestje te organiseren!

Voor kinderen

In de schoolvakanties organiseert het Nederlands Pluimveemuseum allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Zoals kip schilderen en knutselen. Met Kuukel, de held van het museum, gaan ze op zoek naar antwoorden op de vragen in de speurbrieven.

Handelaren gezocht! Bied mee op de eierveiling in Barneveld leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bieden op de eierveiling.

Kuikentjes knuffelen kan iedere dag!

Bieden op de eierveiling.

Bieden op de eierveiling.

Bieden op de eierveiling.

Kinderen schilderen de mooiste kippen.

Bieden op de eierveiling.

Historie van de eiermarkt in Barneveld.

Bieden op de eierveiling.

Zo groot is het Nederlands Pluimveemuseum!