Stedelijk Museum Zwolle - GESLOTEN

Stedelijk Museum Zwolle - GESLOTEN

GESLOTEN - Het Stedelijk Museum Zwolle combineert cultuurhistorie met actualiteit en hedendaagse kunst. Bekijk in dit museum bijvoorbeeld tentoonstellingen van Pieter van Noort of Hendrick ten Oever. Bovendien is er een zeer afwisselende collectie met allerlei topstukken te zien: van schilderijen tot textiel.

Het zestiende-eeuwse Drostenhuis wordt gebruikt voor afwisselende tentoonstellingen. Het andere deel van het Stedelijke Museum bestaat uit nieuwere zalen. Het contrast tussen de bouwstijlen van het oude en nieuwe gedeelte is het bekijken al waard. In het Drostenhuis wordt een groot deel van de collectie zilver, meubelen, schilderijen, textiel en archeologie geëxposeerd. Het Drostenhuis heeft een aantal prachtige stijlkamers en een keuken met een achttiende-eeuwse inrichting.

In de nieuwbouw van het museum zijn een filmzaal en museumcafé en nog meer tentoonstellingszalen. Deze zalen worden net als het Drostenhuis gebruikt voor afwisselende, actuele of historische tentoonstellingen.

Stedelijk Museum Zwolle - GESLOTEN in Zwolle leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Stedelijk Museum Zwolle - GESLOTEN

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.