Beklim de Domtoren!

Domtoren beklimmen

De oude Domtoren van 112 meter hoog staat al een poos in de steigers, maar is gewoon open. Sterker nog: dankzij de steigers kun je nu hoger klimmen dan ooit! Tot wel 100 meter, net onder de torenspits. Volg de gids en geniet van een prachtige uitzicht in het speciale kraaiennest.

Spectaculaire tocht

De Domtoren is de hoogste middeleeuwse toren van Nederland en heeft maar liefst 465 traptreden. Tijdens de tocht omhoog bezoek je verschillende ruimtes in het indrukwekkende bouwwerk, terwijl de gids vertelt over de geschiedenis van de meer dan zeshonderd jaar oude toren. Halverwege de klim is er gelegenheid om de prachtige monumentale klokken te bekijken. Deze hebben een totaal gewicht van maar liefst 32.000 kilo! De klim is een flinke uitdaging voor de beenspieren, maar eenmaal boven is het genieten van een spectaculair uitzicht.

Liever niet zo'n klim maken? Zolang de steigers staan is het nu ook mogelijk met een lift naar de top te gaan. Je mist dan wel de mooie tocht door de toren. Mensen met een rolstoel of rollator kunnen nu ook dankzij de lift genieten van het uitzicht boven

Rondleidingen voor kids

In de schoolvakanties, op feestdagen en in sommige weekenden zijn er rondleidingen speciaal voor kinderen van vier tot en met tien jaar, van ongeveer vijf kwartier. Leuk voor het hele gezin én voor kinderfeestjes! Het thema is elke keer anders. Bijvoorbeeld:
  • Hoe luid je een klok?
  • Verkleed als ridder of prinses op zoek naar Sint Maarten;
  • Was er ooit een kroeg in de Domtoren? Leer alle feiten en fabels van de Domtoren kennen.
Reserveer direct een rondleiding!

Domtoren beklimmen in Utrecht leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Boek een leuke rondleiding voor kinderen. Foto: Domtoren.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Je mag zelf proberen te hijsen! Foto: Domtoren.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Klim helemaal tot het topje van de torenspits. Foto: Domtoren © Jelmer de Haas