Beklim de Domtoren!

Zonder Domtoren is de skyline van Utrecht niet compleet. De oude Domtoren is de blikvanger van de stad. En met een hoogte van 112 meter en een leeftijd van meer dan zeshonderd jaar is het de hoogste middeleeuwse toren van Nederland. Beklim samen met een gids de 465 traptreden van de toren en geniet van het prachtige uitzicht op de top.

Bezoek verschillende ruimtes in het indrukwekkende bouwwerk, terwijl de gids vertelt over de geschiedenis van de toren. Halverwege de klim is er de gelegenheid om de prachtige monumentale klokken te bekijken. Deze hebben een totaal gewicht van maar liefst 32.000 kilo! De klim is een flinke uitdaging voor de beenspieren, maar eenmaal boven is het genieten van een spectaculair uitzicht.

Rondleidingen voor kids

Elke eerste zondag van de maand is er om 14:15 uur een rondleiding speciaal voor kinderen van vier tot en met tien jaar, die ook erg leuk zijn voor kinderfeestjes. Het thema is elke keer anders. Bijvoorbeeld:
  • Hoe luid je een klok?
  • Verkleed als ridder of prinses op zoek naar Sint Maarten;
  • Was er ooit een kroeg in de Domtoren? Leer alle feiten en fabels van de Domtoren kennen.
Reserveer direct een rondleiding!

Beklim de Domtoren! in Utrecht leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Boek een leuke rondleiding voor kinderen. Foto: Domtoren.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Neem een kijkje op de klokkenzolder. Foto: Domtoren.

Je mag zelf proberen te hijsen! Foto: Domtoren.