1

Stadskasteel Oudaen


-advertentiepositie-Stadskasteel Oudaen: stads eten, stads drinken en bierbrouwen

Stadskasteel Oudaen is een verrassende plek midden in de stad Utrecht. In dit monument aan de beroemde Oudegracht zie je overal de veelbewogen historie terug - er zitten zelfs kanonskogels van de Spaanse beschietingen in 1576 ingemetseld in de kasteelmuur.

Lunchen of dineren

Op de begane grond in de voormalige Ridderzaal, met een plafond van wel acht meter hoog, kunnen bezoekers ontbijten, lunchen, dineren of gewoon een kopje koffie drinken in het grand café. Of neem de chique marmeren trap naar boven en schuif aan in het restaurant. Deze sfeervolle ruimte is ook af te huren voor een groepsdiner.

Tap je eigen biertje

Mooi weer? Plof dan neer op het werfterras pal aan de gracht en geniet van een huisgebrouwen en hartstikke vers Oudean biertje. Helemaal leuk is dat je zelf een biertje mag tappen uit de uKeg: een uit Canada geïmporteerde mobiele tap. De inhoud van de uKeg is 1 gallon, oftewel 3,8 liter bier, dus perfect om te delen met je vrienden.

Rondleiding door de brouwerij

Een gang naar beneden is ook de moeite waard, want in de werfkelder wordt het eigen bier gebrouwen. Meer weten over de historie van de brouwerij en hoe bier gebrouwen en gebotteld wordt? Ga dan mee met een rondleiding! Dwaal rond tussen de koperen ketels waarin onder andere witbier, pilsner en bockbier wordt gebrouwen. De biersommelier of brouwer vertelt je graag alles over de verschillende bieren en hoe het er in het verleden aan toeging in de brouwerij. De Oudaen brouwerij bestaat namelijk al sinds de middeleeuwen!

Stadskasteel Oudaen: stads eten, stads drinken en bierbrouwen op een historische plek in Utrecht. Oudaen leent zich ook uitstekend voor een bedrijfsuitje, high of afternoon tea, familiedag, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Stadskasteel Oudaen in Utrecht leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.oudaen.nl

Foto: Stadskasteel Oudaen.
Foto: Stadskasteel Oudaen.
Foto: Stadskasteel Oudaen.
Foto: Stadskasteel Oudaen.