Sonnenborgh - Museum & Sterrenwacht

Ontdek de geheimen van het Utrechtse verdedigingswerk Sonnenborgh. Ga op zoek naar kanonsgaten achter de metersdikke muren van het 16de-eeuwse bastion. Beklim de trappen naar de 19de-eeuwse sterrenkoepels en kijk op een donkere avond naar sterren en planeten. Voorspel het weer of bekijk de zon van dichtbij met een speciale zonnetelescoop. Er is genoeg te doen bij Sonnenborgh!

Lees ook: Word een Willie Wortel in Sonnenborgh.

Sonnenborgh

Wie meer over de sterrenhemel te weten wil komen, kan terecht bij de sterrenkijkavonden van Sonnenborgh museum & sterrenwacht. Via telescopen en andere attributen komt de bezoeker van alles te weten over hemellichamen, sterren en andere wetenwaardigheden. Maar niet alleen over de sterren is er van alles te leren: ook het weer komt aan bod. Sonnenborgh is namelijk de plek waar het KNMI is opgericht. Ook over dat onderwerp is in het museum van alles te ontdekken.

Sonnenborgh - Museum & Sterrenwacht in Utrecht leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bekijk de sterren

Sonnenborgh

Bekijk de sterren

Bekijk de sterren

Bekijk de sterren

Leer ook alles over het weer

Bekijk de sterren

Word jij een astronaut?