Sonnenborgh - Museum & Sterrenwacht

Hoe snel reizen wij door het heelal? Ben jij gemaakt van sterrenstof? Welk wereldberoemd onderzoek is er op Sonnenborgh gedaan? Wat doet dat bastion onder de sterrenwacht? Hoe werkt een telescoop? Hoe meet je de tijd?

Je komt er achter in het vernieuwde Sonnenborgh waar je de sterren bijna kunt raken. Hier maak je een ruimtereis, waarin je als een wetenschapper aan de slag gaat. Een tablet leidt je rond, stelt vragen en daagt je uit tot het doen van proefjes. Richt de telescopen op het heelal. Ontrafel de raadsels van de zon. Verdwijn in een zwart gat. Bouw je eigen satelliet. Ga op onderzoek en maak kennis met de helden van Sonnenborgh. Zo komt ver weg dichterbij.

Ontdek ook de andere geheimen van dit historische Utrechtse verdedigingswerk, dat zoveel mogelijk is teruggebracht in authentieke stijl. Ga op zoek naar kanonsgaten achter de metersdikke muren van het 16de-eeuwse bastion. Of voorspel het weer! Sonnenborgh is namelijk de plek waar het KNMI is opgericht. Ook over dat onderwerp is in het museum van alles te ontdekken. Er is genoeg te doen bij Sonnenborgh!

Lees ook: Word een Willie Wortel in Sonnenborgh.

Sonnenborgh

Wie meer over de sterrenhemel te weten wil komen, kan terecht bij de sterrenkijkavonden van Sonnenborgh museum & sterrenwacht: van begin oktober tot eind maart op de vrijdag- en zaterdagavond. Elke zondag kun je tussen 13.00 en 17.00 uur kijken naar de zon (mits helder).

Sonnenborgh - Museum & Sterrenwacht in Utrecht leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bekijk de sterren.

Sonnenborgh.

Bekijk de sterren.

Bekijk de sterren.

Bekijk de sterren.

Bezoek het bastion uit de 16e eeuw.

Bekijk de sterren.

Word jij een astronaut?