Nederlands Leder- en Schoenenmuseum: van huid tot naaldhak - GESLOTEN

Nederlands Leder- en Schoenenmuseum: van huid tot naaldhak - GESLOTEN

Dit uitstapje is gesloten. Een bezoek aan het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum in Waalwijk is veel meer dan zomaar een museumbezoekje. Hier staan namelijk de allermooiste schoenen; van verleden tot heden en van Waalwijk tot Tokio. In de looierij en schoenfabriek is te zien hoe deze kunstwerken ook nu nog steeds gemaakt worden. Laat je verbazen door alle verschillende vormen, hakhoogtes en materialen.

De Nederlandse schoen- en lederproductie was eeuwenlang vooral te vinden in de Langstraat, een streek in Noord-Brabant. Waalwijk was én is daar nog altijd het middelpunt van! In het Schoenenmuseum is te zien hoe belangrijk deze stad was. Hier leer je leuke feitjes over schoenen. Wist je bijvoorbeeld dat een hak onder je schoen eigenlijk een mannending was? De hak is namelijk uitgevonden om te voorkomen dat mannen tijdens het paardrijden uit hun stijgbeugel zouden glijden.

Voor kinderen

Kinderen hebben hun eigen afdeling. Alledaagse voorwerpen blijken daar ineens helemaal niet zo gewoon te zijn. En kun jij aan de hand van een huid raden welk dier de eigenaar is? Maak een avontuurlijke tocht door een trollengang en ontdek de sprookjes die er verborgen zijn. En probeer ook eens hoe het voelt om een mummie te zijn! Elke tweede zondag van de maand zijn er demonstraties te zien.

Halve zool

Niemand mag het Schoenenmuseum verlaten voordat hij of zij een overheerlijke Halve Zool heeft geproefd. Van dit lekkere hapje kun je alleen maar genieten in het museumcafé en nergens anders in Nederland.

Nederlands Leder- en Schoenenmuseum: van huid tot naaldhak - GESLOTEN

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.