1

DAF Museum


-advertentiepositie-Bewonder de bijzondere auto's in het DAF Museum

Het DAF Museum is veel meer dan een museum waar auto's staan te pronken. Hier wordt het industrieel erfgoed gepresenteerd van DAF, één van de toonaangevende bedrijven in Eindhoven. Van vrachtwagens tot snelle sportwagens: de DAF in alle soorten en maten speelt hier de hoofdrol. Autoliefhebbers kijken hun ogen uit in dit museum. Bewonder een piepkleine 'rijdende regenjas' en vergeet het pronkstuk, de DAF Siluro, niet!

DAF

Achter de muren van een voormalige ijsfabriek en brouwerij gaat een enorme expositieruimte schuil. Meer dan zestig personenwagens geven een beeld van de auto's die DAF vroeger bouwde. Bekijk zelf de beroemde wagens, die in binnen- en buitenland geliefd waren. Ook de racewagens van DAF hebben een plaats in het museum. Zelfs de Formule 1 met cvt-aandrijving, waar David Coulthard in reed, is te bewonderen. Naast deze snelle wagens staan er tientallen vrachtwagens en een tiental aanhangwagens. Bijzondere voertuigen zijn de Dakar trucks van rallyrijder Jan de Rooy en een bus van het Koninklijk Huis.

In de werkplaats

In het DAF Museum waan je je voor even in de vorige eeuw. DAF produceerde toen nog voertuigen zonder de moderne snufjes van nu. Snuif de romantiek op van die tijd en stap binnen in de constructiewerkplaats van meneer Hub van Doorne. Hier begon hij de productie van DAF. Ook zijn kantoor is nog in originele staat te bekijken. Op praktische wijze legt het museum de ontwikkeling in techniek uit, waarbij de uitvindingen van Hub uitgebreid aan de orde komen. Ontdek de complete geschiedenis van DAF in een tijdlijn in de historiezaal. Een reis door de verschillende decennia, waarin DAF zijn producten ontwikkelde.

Voor kinderen

Terwijl de volwassenen rustig rondkijken, gaan de kinderen hun eigen gang. Tijdens een speurtocht ontdekken ze alle plaatsen van het museum en beantwoorden ze een aantal vragen. Ook maken ze kennis met het verkeer in de Veilig Verkeerszone. Hoe zit het eigenlijk met de blinde hoek van vrachtwagens? En welke verkeersregels gelden er? De kinderen nemen de proef op de som in het DAF Museum.

Genoeg gezien en gedaan? Kom naar het Daffetaria voor wat lekkers en een kopje koffie of een glaasje. Een smakelijk einde van een leerzame en leuke dag!

DAF Museum in Eindhoven leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.dafmuseum.nl

DAF Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.