Noorderkerkconcerten

Noorderkerkconcerten

Elke zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 15:00 uur kunnen bezoekers komen luisteren naar de Noorderkerkconcerten, georganiseerd door Stichting Noorderkerkconcerten. De locatie hiervoor is de Noorderkerk op de Noordermarkt. Dit is een unieke plek in de Amsterdamse binnenstad in het hart van de Jordaan.

Jaarlijks organiseert de Stichting Noorderkerkconcerten hier een serie van 35 concerten. Kijk op de site voor een volledig concertoverzicht. Stichting Noorderkerkconcerten heeft als een van de belangrijkste doelstellingen 'het bieden van podiumkansen aan jonge musici en nieuwe ensembles'. De stichting biedt een verrassend en veelzijdig programma wat toegankelijk is voor een breed publiek. Het accent ligt op muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw, met de uitdaging dit te combineren met muziek uit modernere tijden. Naast de zaterdagmiddagconcerten zijn er bijzondere projecten en avondconcerten. De gespeelde muziekstukken passen bij de specifieke akoestiek van de Noorderkerk.

Noorderkerkconcerten in Amsterdam leent zich ook goed voor een vriendinnendag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Noorderkerkconcerten

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.