Kerk Noord-Holland

 kerk Noord-Holland en omgeving

Amstelkerk

amsterdam, Noord-Holland  -  De Amstelkerk is meer dan alleen een historisch gebouw; het is een levendige culturele hotspot waar je kunt genieten van muziekevenementen, lezingen en tentoonstellingen. Een must-visit voor cultuurliefhebbers.

Grote of Sint-Bavokerk Haarlem

haarlem, Noord-Holland  -  De Grote of Sint-Bavokerk midden in het centrum van Haarlem is een echte blikvanger. De kerk behoort tot de top 100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten en is het bezoeken zeker waard. Regelmatig worden er orgelconcerten gehouden.

Sint Nicolaasbasiliek

amsterdam, Noord-Holland  -  Eén van de bekendste kerken van Amsterdam is de Sint Nicolaasbasiliek, pal tegenover het Centraal Station. Hoogtepunt van de kerk is het gerestaureerde negentiende-eeuwse Sauer-orgel.

Bakenesserkerk

haarlem, Noord-Holland  -  In het centrum van Haarlem valt de witte toren van de Bakenesserkerk al gauw op. De kerk is niet meer als Godshuis in gebruik, maar nu te huur voor trouwerijen of besloten diners. In de kerk is een vaste expositie van Haarlemse bodemschatten.

Van Houtenkerk

weesp, Noord-Holland  -  De Van Houtenkerk in Weesp, gebouwd in 1876, is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur. Binnen vind je indrukwekkende gewelven en kleurrijke glas-in-loodramen. Deze kerk wordt ook wel het 'chocoladekerkje' genoemd, omdat het in...

Westerkerk Amsterdam

amsterdam, Noord-Holland  -  Kom naar de Westerkerk in Amsterdam en vier de zomer! Er zijn allerlei vieringen, concerten en activiteiten waar toeristen en Amsterdammers kunnen aanschuiven.

Oude Kerk Amsterdam

amsterdam, Noord-Holland  -  Ontdek het oudste gebouw van Amsterdam in een nieuw jasje. De kerk blijft oud, maar de inhoud is nieuw. Bekijk de verschillende kunsttentoonstellingen!