Slot Loevestein - verken de vesting!

Een mooie weg langs de Maas voert je naar het prachtige Slot Loevestein. Verken deze oude vesting, die met haar aarden wallen, bastions en soldatenhuisjes nog bijna dezelfde is als in de 18e eeuw. Van verdedigingsbolwerk werd Slot Loevestein staatsgevangenis en van onderdeel van de Hollandse Waterlinie een eilandje in 'nieuwe natuur'. Door de nieuwe presentatie 1001 bommen & granaten! mis je geen enkel spannend verhaal uit de geschiedenis van Loevestein!

Bezoek www.slotloevestein.nl »

Hugo de Groot

In de zestiende eeuw was de vesting in gebruik als gevangenis, de meest markante periode in de geschiedenis van het slot. De internationaal beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot zat gevangen in Slot Loevestein, maar wist te ontsnappen... Een bijzonder boeiend verhaal dat dagelijks wordt verteld door de museumgidsen.

1001 bommen en granaten is tijdens openingstijden zelfstandig te bezoeken met een persoonlijk RFID-sleutel. Je bepaalt zelf het tempo en de gidsen vertellen korte verhalen over het ontstaan van Loevestein, de Nederlandse opstand en Loevestein als vesting in de Hollandse Waterlinie. Met dezelfde sleutel is de expositie Opgegraven te bezoeken, waar sporen van de vroegere bewoners duidelijk aanwezig zijn.

Kinderactiviteiten

Kinderen mogen zelf in de boekenkist van Hugo de Groot zitten met het verhaal Hugo4kids. Onder in de kelder van het kasteel verkleden ze zich tot een echte ridder of jonkvrouw! Ze gaan lekker hun eigen gang in en rond Slot Loevestein. Een schoolreisje of kinderfeestje wordt één groot avontuur op deze stoere vesting. Een workshop soldaat of archeoloog? Of als ridder of jonkvrouw terug naar de Middeleeuwen? Slot Loevestein maakt er een dag vol fantasie van! In de prachtige natuur rond het slot wacht nog meer avontuur, want daar loop je zo een kudde wilde paarden of koeien tegen het lijf.

Was de vesting ooit bedoeld om de vijand buiten te houden, nu is iedereen er van harte welkom! Voor een bezoek of om iets te vieren, voor een vergadering, sfeervol diner, origineel teamuitje of vorstelijke overnachting. Nieuw! Kun jij ontsnappen uit Slot Loevestein in de nieuwe escape room?

Slot Loevestein - verken de vesting! in Poederoijen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 15,00 p.p.), schoolreisje, weekendje weg en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.slotloevestein.nl »

Samen buskruit maken. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.

Slot Loevestein. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.

Samen buskruit maken. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.

Samen buskruit maken. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.

Samen buskruit maken. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.

Echte ridders op Slot Loevestein. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.

Samen buskruit maken. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.

Kinderactiviteiten. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.