Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal beschikt over een permanente expositie over de Sallandse Heuvelrug. In deze expositie wordt verteld hoe de planten- en dierenwereld is ontstaan.

Er is ook een projectiezaal aanwezig waar natuurfilms en diaklankbeelden worden vertoond. Of speel het geurenspel, een voelspel en een houtkennisspel. De boswachter neemt bezoekers mee om te wandelen in het gebied, maar men kan ook heel goed zelfstandig een wandel- of fietstocht maken.

De Sallandse Heuvelrug is ruim 35 vierkante kilometer groot. Er zijn in dit gebied diverse soorten planten en dieren te bezichtigen. Er zijn vossen, reeën, dassen en meer dan 75 vogelsoorten te zien. De Sallandse Heuvelrug heeft één bijzondere bewoner: de korhoen. De Sallandse Heuvelrug is de laatste plaats in Nederland waar deze korhoenders nog voorkomen.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.