1

Het Rubenshuis


-advertentiepositie-Het Rubenshuis - TIJDELIJK GESLOTEN

Het Rubenshuis is tijdelijk gesloten wegens een verbouwing en opent voor een deel weer in de zomer van 2024. Tijdens de sluiting is het Rubenshuis 'te gast' in andere musea. Bekijk op de site van het Rubenshuis waar je de collectie van het Rubenshuis tijdens de sluiting kunt bekijken.

Maak in het Rubenshuis in Antwerpen kennis met de meesterlijke schilder Rubens. De Vlaamse schilder Peter Paul Rubens heeft bijna zijn hele leven gewoond in zijn huis aan de Wapper, een zijstraat van winkelstraat Meir. 'Paleis' is wellicht een beter woord, want Rubens heeft zijn woning, toen hij in 1610 met de bouw begon, laten maken naar het voorbeeld van Italiaanse renaissancepaleizen. In zijn atelier op de bovenverdieping maakte hij portretten en kleine schilderijen. Na Rubens dood (in 1640) is het huis op zijn erven overgegaan, die het in 1937 uiteindelijk aan de stad Antwerpen verkochten.

Ga vooral naar de prachtige tuin van het Rubenshuis. Het tuinpaviljoen werd destijds door Rubens in barokstijl gemaakt en is vandaag de dag in vrijwel oorspronkelijke staat te bezoeken.

Het Rubenshuis in Antwerpen leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.rubenshuis.be

Het Rubenshuis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.