Sport en Spel voor kinderen in de Amsterdamse natuur

Sport en Spel voor kinderen in de Amsterdamse natuur

Stichting SIOE organiseert sport- en spelactiviteiten en kampen voor kinderen. De stichting kan door ouders, scholen en instellingen worden ingehuurd om een kamp voor hun kinderen te organiseren.

Professionele en ervaren begeleiders van de stichting gaan samen met de kinderen naar één van de locaties in en rond Amsterdam.

Verborgen tuin

Vlakbij Amsterdam ligt een voor veel mensen verborgen pareltje: de Amsteltuin. Het is leuk spelen in deze tuin, want er mag van alles worden geplukt en gegeten. Een middagje in de Amsteltuin is heel geschikt voor een natuurexcursie, een sportmiddag of een kinderfeestje. Als het regent is er nog geen man overboord: dan zet de leiding een tent op, zodat iedereen binnen verder kan spelen.

Boomgaard van een boerderij

Overnachten? Dat kan mooi in de boomgaard bij de boerderij van boer Dick. In zijn tuin mogen de kinderen slapen in tipi's. Overdag kunnen ze allerlei spellen spelen, zoals boogschieten en kanoën. Niemand hoeft zich te vervelen, want boer Dick kan altijd hulp gebruiken op de boerderij.

Kleine kapitein

Voor kinderen van vier tot elf jaar is De Kleine Kapitein een leuk verjaardagsfeestje. De kinderen verkleden zich als zeebonken en de jarige mag achter het roer van de Merlan staan. Het schip vaart naar een klein eiland. De zeemannen verkennen het eiland en gaan op zoek naar de verborgen schat. Het is een compleet feestje, inclusief zelfgemaakte pizza's.

Varen op de zon

De Eco Tour is een leuke en leerzame boottocht voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. De groep stapt in de Merlan. Deze roei- en zeilboot heeft zonnepanelen, die er voor zorgen dat de boot ook op zonne-energie kan varen. De boot vaart over de Amstel en de Waver. Halverwege de tocht stopt de groep om te overnachten in de boomgaard van boer Dick. De kinderen leren tijdens de reis bovendien van alles over lekker en gezond eten, dat ze vervolgens zelf op een houtvuur mogen klaarmaken. De Eco Tour is geschikt voor maximaal tien personen, omdat er niet meer kinderen in de boot passen.

Scholen en begeleiders die een sportief uitstapje willen plannen voor hun kinderen, kunnen het best via e-mail contact opnemen met Stichting SIOE.

Sport en Spel voor kinderen in de Amsterdamse natuur in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor kinderen.

Sport en Spel voor kinderen in de Amsterdamse natuur

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.