1

Disneyland® Paris
Disneyland® Paris

Disneyland® Paris ligt ten oosten van Parijs. De attracties zijn verbonden aan een Disneyfiguur of -film. Disneyland® Park is de grootste van de twee themaparken. Het heeft vijf themagebieden: Main Street U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Terwijl je van de ene naar de andere attracties loopt, kun je zomaar Donald Duck, Mickey Mouse of een van je andere favoriete Disneyfiguren tegen het lijf te lopen.

Het park heeft voor iedereen wat. Avonturiers duiken in de spannende achtbanen Big Thunder Mountain en Space Mountain. Ontdekkingsreizigers leven zich uit in Buzz Lightyear Laser Blast. Liefhebbers van sprookjes vermaken zich in Alice's Curious Labyrinth. Alle themagebieden liggen rond het centraal gelegen kasteel van Doornroosje. De dag is pas echt afgesloten met de Disney® Parade op Main Street U.S.A.

Walt Disneys Studios Park

Walt Disney Studios Park draait om film en showbusiness. Neem een kijkje op levensechte filmsets, wandel door decors en stap in bloedstollende simulators. Dit park heeft ook attracties die te maken hebben met Disneyfilms. In de Crush’s Coaster reis je door de onderwaterwereld van Nemo en met Ratatouille: the Adventure moet je ontkomen aan een vlijmscherp koksmes.

Een overnachting in het resort is geen probleem. Het resort telt zeven Disney-hotels, die samen goed zijn voor 5800 kamers. Er is keuze uit twee 4-sterren hotels, twee 3-sterren hotels en drie 2-sterren hotels.

 Boek direct

Disneyland® Paris
Kasteel van Doornroosje. Foto: Redactie DagjeWeg.NL