1

Multatuli Museum
Multatuli Museum

Ken je de boeken van Multatuli? De schrijver, die eigenlijk Eduard Douwes Dekker heet, kreeg grote bekendheid nadat hij in zijn roman 'Max Havelaar' de wandaden van Nederlanders in Indiƫ aan de kaak stelde. Aan de hand van de eigendommen van de schrijver krijg je in dit Multatuli, gevestigd in zijn geboortehuis, inzicht in zijn leven.

Er is een uitgebreid documentatiecentrum met meer dan drieduizend boeken, duizend brochures en tienduizend artikelen in knipselvorm. In de museumwinkel zijn publicaties verkrijgbaar van en over Multatuli. Behalve boeken en brochures zijn er ook prentbriefkaarten te koop. De Max Havelaarkoffie, die voor eerlijke handel staat, wordt natuurlijk in het Multatuli Museum geschonken!

Tip: neem deel aan de Multatuliwandeling door Amsterdam. De wandeling leidt bijna anderhalf uur langs plekken in de binnenstad, die een rol speelden in het leven van Multatuli. Deelname is op aanvraag mogelijk vanaf vijf personen.

Multatuli Museum in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.multatuli-museum.nl

Multatuli Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.