Museum Krona
Museum Krona - Kunst, Klooster, Kruidentuin

Museum Krona, voorheen MRK Uden, is gevestigd in een vleugel van een prachtig klooster dat nog bewoond wordt. Het klooster ligt in de 'klooster-bedevaartbelt', de Brabantse variant van de Bijbelbelt. In de zeventiende en achttiende eeuw was deze regio bij katholieken bijzonder geliefd om kloosters te vestigen en op bedevaart te gaan.

Het biedt plaats aan een uitgebreide en bijzondere religieuze kunstcollectie. Het museum werd in 1973 opgericht. Het begon met een collectie in de Abdij Maria Refugie van de zusters Birgittinessen, volgelingen van de heilige Birgitta van Zweden. In de loop van de jaren is de museumcollectie enorm uitgebreid. Er zijn onder meer talloze iconen, prentjes en schilderijen te bezichtigen, maar ook beeldhouwwerk en handschriften.

Daarnaast geeft het museum toegang tot een kruidentuin, volgens het principe van een middeleeuwse 'cruydthof': een strak ingedeelde tuin met paadjes.

Museum Krona in Uden leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.museumkrona.nl

Museum Krona
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.