1

Provinciedomein Raversyde
Provinciedomein Raversyde

Het provinciedomein Raversyde bestaat uit meerdere historische musea die de geschiedenis van de streek laten zien van de middeleeuwen tot na de Tweede Wereldoorlog.

  • Openluchtmuseum Atlantikwall toont bunkers en loopgraven, precies zoals ze er zestig jaar geleden uitzagen. Een twee kilometer lang stelsel van open en onderaardse gangen verbindt zestig bouwwerken uit de twee wereldoorlogen. In het gebied zijn twee wandelingen te maken, die ongeveer anderhalf uur duren. Alle gangen en stellingen zijn zo mooi bewaard gebleven omdat prins Karel de afbraak altijd heeft tegengehouden.
  • In ANNO 1465, een archeologisch openluchtmuseum, loop je door het middeleeuwse vissersdorp Walversijde. Het dorp is voor een deel goed bewaard gebleven en voor een deel in authentieke staat gerenoveerd. Een wandeling door het dorp voert door vier gereconstrueerde visserswoningen.

Provinciedomein Raversyde in Oostende leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.raversyde.be

Provinciedomein Raversyde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-