Provinciedomein Raversyde

Het provinciedomein Raversyde bestaat uit drie historische musea die de geschiedenis van de streek laten zien van de Middeleeuwen tot na de Tweede Wereldoorlog.

Openluchtmuseum Atlantikwall

Dit openluchtmuseum toont bunkers en loopgraven, precies zoals ze er zestig jaar geleden uitzagen. Een twee kilometer lang stelsel van open en onderaardse gangen verbindt zestig bouwwerken uit de twee wereldoorlogen. In het gebied zijn twee wandelingen te maken, die ongeveer anderhalf uur duren. Alle gangen en stellingen zijn zo mooi bewaard gebleven omdat prins Karel de afbraak altijd heeft tegengehouden.

Memoriaal Prins Karel

Prins Karel (1903-1983) was Graaf van Vlaanderen. Na de Tweede Wereldoorlog was de Prins zes jaar lang Regent van Belgiƫ. Het memoriaal staat op de plek waar hij vanaf die tijd tot zijn dood verbleef. In het museum is onder meer een vaste biografische tentoonstelling te zien.

Archeologisch Museum Walversijde

Loop door het middeleeuwse vissersdorp Walversijde. Het dorp is voor een deel goed bewaard gebleven en voor een deel in authentieke staat gerenoveerd. Een wandeling door het dorp voert door vier visserswoningen.

Provinciedomein Raversyde in Oostende leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.