Mijlpaalroute Tongeren
Mijlpaalroute Tongeren

Op zoek naar iets educatief maar toch vol met avontuur? Via de Mijlpaalroute stap je door de geschiedenis van Tongeren, de oudste stad van België. De historie ligt er op straat. Om bezoekers van dit rijke erfgoed te laten genieten, is het wandelnetwerk de Mijlpaalroute in het leven geroepen. Onderweg geven mijlpalen en gevelborden je interessante weetjes over de hoogtepunten van het Tongerse erfgoed.

Het wandelnetwerk van in totaal meer dan vijftien kilometer bestaat uit drie op elkaar aansluitende lussen: de rode, blauwe en groene wandellus. De rode route loopt door het historische centrum van Tongeren langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De blauwe route is een uitbreiding naar het zuidwesten en komt langs het stadspark de Motten, de Velinx, de Sint-Janskerk en het Spaanse huis. Op de groene route kan worden aangesloten op de erfgoedwandeling 'Verborgen Moois Beukenberg' van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren. Je kunt je wandeling natuurlijk ook tot één mijlpaalroute beperken.

Mijlpaalroute Tongeren in Tongeren leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.visitlimburg.be

Mijlpaalroute Tongeren
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.