Cobra Museum voor Moderne Kunst

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Het gebouw van het Cobra Museum is mooi, ruim en licht. De kunst is kleurrijk, krachtig en speels. Typisch voor de CoBrA-beweging. CoBrA kunstenaars geloofden in creatieve vrijheid, experiment en vitaliteit. Ze gooiden alle traditionele regels overboord en sloegen aan het experimenteren. Bekende kunstenaars in deze stijl zijn Appel, Corneille en Constant. In het Cobra Museum zie je allerlei soorten hedendaagse kunst, ook van nieuwe talenten van over de hele wereld.

Het Cobra Museum heeft naast twee grote tentoonstellingsruimten een café en een museumwinkel vol literatuur, kunstvoorwerpen en een heuse mini-galerie. Schuilt er in jou een Appel of Corneille? Test het in het atelier of tijdens een workshop. Kinderen kunnen elke zondag creatief aan de slag met verschillende materialen, onder begeleiding van vrijwilligers. Het Cobra Museum ligt in het stadshart van Amstelveen, naast het overdekte winkelcentrum en op een steenworp afstand van het Amsterdamse bos.

Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.