Het Vrouwenhuis Zwolle
Het Vrouwenhuis Zwolle

In hartje Zwolle staat Het Vrouwenhuis van Aleida Greve. Greve wilde dat het patriciërshuis na haar dood in 1742 een hofje werd voor bejaarde dames van hervormde huize. Neem tijdens één van de rondleidingen een kijkje in de authentieke kamers van de vrouwen, die drie eeuwen lang het meubilair van Het Vrouwenhuis dagelijks gebruikten. Veel spullen die je ziet zijn dus echte spullen van vroeger, uit de periode 1900 tot 1930 en 1950 tot 1980. Tijdens de rondleiding krijg je uitleg over de bewoonsters en de geschiedenis van Het Vrouwenhuis. Rondleidingen staan in de agenda op de website van Het Vrouwenhuis, maar zijn ook mogelijk op afspraak.

Leuk: boek een theaterrondleiding! Dan nemen Aleida Greve en voormalig bewoonster Sientje Jansen je mee door het karakteristieke museum. Een aanrader voor kinderen en hun ouders of grootouders.

Enkele van de interieurs van Het Vrouwenhuis staan sinds 2018 op de nationale toonbeeldenlijst van interieurensembles, samengesteld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hoogtepunten in het museum zijn onder andere de regentenkamer, de trompe-l'oeil en het kunstkabinet. Lees meer over Het Vrouwenhuis.

Het Vrouwenhuis Zwolle in Zwolle leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.