Moordspel Amsterdam


-advertentiepositie-In de huid van Baantjer - Moordspel in Amsterdam

Het moordspel is gebaseerd op de waargebeurde moord op Finse Hennie uit 1958. De tv-serie Baantjer komt tot leven en word zelf acteur! Los jij de moord op?

Prostitutiemoorden

In de jaren '50 vonden er op de Amsterdamse wallen een aantal opmerkelijke moorden plaats. De dood van prostituees Chinese Annie, Magere Josje & Zwarte Jeanne was dagenlang voorpaginanieuws. De moord op een andere prostituee, Finse Hennie, was bijzonder wreed. Haar levenloze lichaam werd op 22 mei 1958 gevonden op een steigertje aan de Oude Zijdse Kolk. Een groot team van rechercheurs werd op de zaak gezet. Al snel kwam men erachter dat Hennie's gestoorde echtgenoot de dader niet kon zijn; hij zat al een tijdje vast in een inrichting. Maar wie was het wel?

Het spel

Het criminele spel vindt plaats in het café waarboven de moord gepleegd werd. Een blik uit het raam en deelnemers zien het steigertje waar Hennie in 1958 gevonden werd. Hier ontvang je je script en daarna kan de act beginnen! Majoor Bosshardt, zeebonk Ton, een dakloze of een prostituee uit de jaren vijftig: allemaal rollen die je kunt spelen tijdens het moordspel. Een DVD-vertoning helpt bij het inleven in het karakter. Maar wie heeft de moord op Hennie gepleegd? Misschien ben jij de moordenaar wel! Het spel is onder begeleiding van een oud-rechercheur, die zijn sporen verdiende aan het beroemde bureau Warmoesstraat.

Programma

  • Ontvangst in het stadscafé aan de Warmoesstraat
  • Bekijken naar plaats délict op de Zeedijk
  • Verkleden in stadscafé
  • Start moordspel
  • Karaoke voor de moordenaar

Moordspel Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.amsterdamexcursies.nl

Moordspel Amsterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.