1

Sneek
Dagje Sneek

Sneker zoethoudertjes, Beerenburg van Weduwe Joustra en KING-pepermunt, ze hebben één ding gemeen. Al deze producten vinden hun oorsprong in het Friese Sneek. Dit lieflijke stadje is een grote toeristische trekpleister in de provincie Friesland.

Ieder jaar komen duizenden toeristen af op de Sneekweek: hét watersportevenement van Nederland. De hele week strijden de beste zeilers van het land om verschillende prijzen. Rondom deze wedstrijden is er ook van alles te doen. Muziek, terrasjes en meestal mooi weer in augustus. Hét moment om Sneek eens van dichtbij te bekijken.

Cultuur

In Sneek is de geschiedenis van de stad gemakkelijk terug te vinden, om te beginnen met de Waterpoort. Dit was vroeger dé toegangspoort tot de grachten van de stad. Het was een soort visitekaartje voor de handelsreizigers uit het westen. Ook de Grote of Martinikerk is een bezoekje waard. Op het dak van deze kerk bevindt zich het grootste carillon van Friesland met vijftig klokken. Lees meer over de historie van Sneek.

Musea

Sneek heeft twee musea: het Fries Scheepvaartmuseum en het Nationaal Modelspoormuseum. Friese schippers en kooplieden voeren de wereldzeeën over. Leer meer over de geschiedenis van de Friese scheepvaart en de Friese admiraliteit in het Fries Scheepvaartmuseum. Nieuwsgierig? Neem alvast een voorproefje en lees de reportage over dit museum. Blikken treinen, Engelse treinen, allemaal treinen in het Nationaal Modelspoormuseum. Regelmatig zijn er tentoonstellingen en ook een workshop modelbouw is mogelijk!

Actieve uitjes

Wat leuks doen in Sneek? Ga het water op! Huur bijvoorbeeld een kajuitzeiljacht bij Adelante Kajuitzeiljachtverhuur. Ook Friesland Events biedt leuke arrangementen op het water. Groepen maken hier op een ludieke manier kennis met de provincie.

Proeverij

Een dagje Sneek is niet compleet zonder een slokje van de echte Weduwe Joustra Beerenburg. Stap even binnen bij de Weduwe en ontdek de eeuwenoude familietraditie. Met zorg gemaakt en dát is te proeven! Lees de reportage over Weduwe Joustra in Sneek.

Sneek in Sneek leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, high of afternoon tea, familiedag, schoolreisje, weekendje weg en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.waterlandvanfriesland.nl

Sneek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-