Van Gogh Village Nuenen: ontmoet Vincent!

Van Gogh Village Nuenen

Stap in de wereld van Vincent van Gogh. In twee jaar tijd maakte hij ruim een kwart van zijn schilderijen in dit Brabantse dorp. Bezoek het museum Vincentre en leer alles over zijn leven en werk in Nuenen. Buiten in het openluchtmuseum zie je nog altijd de gebouwen en landschappen die hij schilderde. De wereld van Van Gogh komt tot leven, alsof de tijd stil heeft gestaan!

Wandel in een schilderij

Wandel door de oude woonplaats van Van Gogh. In Nuenen zijn veertien locaties die geschilderd of getekend zijn door de kunstenaar en negen locaties die een speciale relatie hebben met Van Gogh. Sta stil bij het huisje van de familie De Groot, de inspiratie voor het beroemde schilderij 'De aardappeleters', bezoek het Van Gogh Kerkje of de Watermolen van Opwetten.

Zie wat Van Gogh zag

Treed letterlijk in de voetsporen van Van Gogh. Wandel of fiets langs de plekken waar Vincent inspiratie opdeed. Het speciale: er is in al die jaren weinig tot niets veranderd. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan en je in een van zijn schilderijen bent gelopen. Onderweg vertellen informatiezuilen alles over de plaatsen die Van Gogh schilderde.

Leer Vincent kennen

Leer de Nederlandse schilder ├ęcht kennen in museum het Vincentre door te kijken en te luisteren naar de levende portretten van zijn moeder en broer Theo in het Vincentre. Snuffel rond in zijn atelier, luister naar passages uit zijn brieven en bekijk persoonlijke spullen van zijn dierbaren. Bekijk uitvergrote en levensechte versies van Van Gogh's schilderijen - sommige portretten praten zelfs! In de filmzaal komt het schilderij 'De aardappeleters' tot leven en duik je in de gedachtewereld van Van Gogh. Bezoek ook de wisselende expositie op de zolderverdieping.

Het Vincentre beschikt over een koffiecorner, geheel in stijl ingericht. Ook bijzonder: het Van Gogh-Roosegaarde fietspad, gebaseerd op het schilderij 'The Starry Night' van Van Gogh.
Van Gogh Village Nuenen leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, schoolreisje, workshop en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Van Gogh Village Nuenen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.