Leer Amsterdam kennen in een klassiek grachtenpand

Grachtenmuseum Amsterdam

Wereldberoemd zijn ze, de grachten van Amsterdam. Reis in Grachtenmuseum Amsterdam door de honderden jaren oude historie van de Amsterdamse grachtengordel! De grachten zijn onmisbaar in Amsterdam. Ze inspireerden kunstwerken en moedigden eeuwen van handel aan. Hoe zijn ze ontstaan en wat maakt ze zo speciaal?

Bezoekers bekijken een maquette in Het Grachtenhuis

Ga op ontdekkingstocht

Aan het eind van de zestiende eeuw groeide de bevolking explosief en barstte de stad bijna uit haar voegen. Ontdek het verhaal in de permanente expositie met multimediale tour. Door de interactieve tentoonstelling is het alsof je zelf aanwezig bent bij de onderhandelingen en het ontwerpproces van de grachtengordel. Ervaar de immense rijkdom en de machtsstrijd over de uitbreiding van de stad. In een levensgroot poppenhuis zie je met eigen ogen hoe mensen door de eeuwen heen woonden en werkten aan de grachten.

Stijlkamers en binnentuin

Grachtenmuseum Amsterdam is gevestigd aan de Herengracht in een monumentaal dubbelpand uit de zeventiende eeuw. De rijk ingerichte kamers vertellen je meer over de veelbewogen geschiedenis van Amsterdam. Wandel op de eerste etage door de stijlkamers, die vierhonderd jaar geleden gebruikt werden als ontvangstruimtes. Eén van de hoogtepunten is een vertrek met spectaculaire wandschilderingen van Jurriaan Andriessen uit de achttiende eeuw. In deze kamers ontdek je meer over de voormalige bewoners en de befaamde architect van het huis. En buiten? Daar wacht nog een mooie verrassing in de vorm van een typische grachtentuin.

Grachtenmuseum Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Museum Het Grachtenhuis.

Foto: Museum Het Grachtenhuis.

Foto: Museum Het Grachtenhuis.

Foto: Museum Het Grachtenhuis.

Foto: Museum Het Grachtenhuis.

Foto: Museum Het Grachtenhuis.

Foto: Museum Het Grachtenhuis.

Foto: Museum Het Grachtenhuis.