Milieu Educatie Centrum - GESLOTEN

Dagje natuur en milieu op Genneper Parken

DIT UITSTAPJE IS GESLOTEN! Maak kennis met de dieren op de biologische boerderij, kruip door mollengangen, wandel door het paradijselijke Heempark of ga wandelen met een GPS-systeem als gids. Kom naar Genneper Parken!

Milieu Educatie Centrum


Het Milieu Educatie Centrum (MEC) is dé plaats waar de bezoeker op een speelse en ontspannen manier alles ontdekt over natuur en milieu. Het MEC biedt wandelroutes, maar ook interactieve tentoonstellingen. Leuk voor kids: de MEC-Ontdekplek waar kinderen kunnen kruipen door mollengangen en ontdekken hoe dieren zich verstoppen. Even uitrusten of genieten van wat lekkers, ga dan naar het fietscafé. Het MEC ligt midden in het sport-, natuur en recreatiegebied Genneper Parken, naast de Genneper Watermolen.Milieu Educatie Centrum Eindhoven

Heempark

Tegenover het Milieu Educatie Centrum ligt Heempark Frater Simon Deltour, ook bekend als het kleine paradijsje aan de Dommel. Geniet van de prachtige natuur die de Kempen en Meijerij te bieden hebben en ontdek de bijzondere planten tijdens een wandeling door dit park.

Genneper Hoeve

Midden in de prachtige natuur van Eindhoven ligt biologische boerderij de Genneper Hoeve. De bezoeker leert alles over de dieren, de stallen, kaasmaken, melken en het werk in de kaasopslag. Als afsluiting kunnen er in de boerderijwinkel de producten van het boerenbedrijf worden gekocht. Zo beleeft de bezoeker thuis het uitje opnieuw!

Tip: combineer een bezoek aan het MEC, Heempark of de boerderij eens met een andere activiteit in Genneper Parken, zoals het Eindhoven Museum, zwemmen of schaatsen (gedurende het schaatsseizoen).

Dagje natuur en milieu op Genneper Parken in Eindhoven leent zich ook goed voor een schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Dagje natuur en milieu op Genneper Parken

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.