1

Weg dit Pinksterweekend

Veel historie tijdens de Pinksterdagen

Redactioneel door

archief oud artikel 9 mei 2008 Heeft u het ondertussen ook wel een beetje gehad met het afstruinen van meubelboulevards tijdens de Pinksteren? DagjeWeg.NL heeft voor u verschillende leuke alternatieve uitstapjes geselecteerd!

Zilverdag Schoonhoven

Op 2e Pinksterdag vindt voor de 24e keer de Nationale Zilverdag in Schoonhoven plaats. Tijdens deze dag wordt de historische binnenstad van Schoonhoven omgetoverd tot één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Op meer dan 140 locaties wordt er geëxposeerd, verkocht en zijn er demonstraties.

Naar de gevangenis

De bekendste kasteelpoort van Nederland doet mee aan de eerste landelijke Kasteeldag op maandag 12 mei. Ter gelegenheid van deze dag organiseert Museum de Gevangenpoort in Den Haag een bijzondere wandeling door onder andere het Binnenhof. Door heel Nederland nemen zo'n 80 kastelen deel aan de landelijke Dag van het Kasteel.

Pinksterfair

Wie van antiek, bloemen en planten, cadeauartikelen en juwelen houdt, kan dit weekend een bezoekje brengen aan de Pinksterfair op Slot Zeist. Voor de 16e keer wordt deze fair gehouden, waar de mix van klassiek chique en trendy design op het gebied van lifestyle centraal staat.

Middeleeuwse belegering

Dit weekend zal er een compleet middeleeuws belegeringskamp worden opgetrokken voor de poorten van Kasteel Huis Bergh. Het gaat om een middeleeuwse huurtroep, de compagnie van Cranenburgh, die met man en macht gaat proberen het Huis Bergh in te nemen. Het zal er bulderen en knallen van alle kanonnen die worden afgeschoten.

Historie in Nijmegen

Op tweede Pinksterdag start in Nijmegen het festival "Beleef de luxe van Nijmegen!" met een historisch evenement. Gebaseerd op de geschiedenis van Nijmegen, zullen verschillende historische figuren, als Karel de Grote, Romeinen en Bataven, een stadsbeul en Cineast Joris Ivens herleven op de historische locaties van de stad waarbij zij horen.

Open Ateliers

Ooit geweten dat er in de Jordaan in Amsterdam zoveel ateliers waren? Kom erachter tijdens de tweejaarlijkse manifestatie Open Ateliers Jordaan, dat het hele Pinksterweekend plaatsvindt. Dit jaar stellen 70 beeldende kunstenaars en kunstenaarscollectieven hun ateliers open voor publiek. Op de Centrale Expositie is van alle kunstenaars één werk aanwezig.

Open Boerderijdag

Op Tweede Pinksterdag, 12 mei houdt Campina voor de derde keer de Open Boerderijdag. Je kunt dan bij 55 boerderijen een kijkje nemen achter de schermen van het boerenbedrijf!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 mei 2008 - 4537

Dit past bij 'Weg dit Pinksterweekend'