1

Leen mensen bij bibliotheek Den Haag

"Nou ja, ze krijgen niet iemand mee naar huis"

Nieuws door

archief oud artikel 16 september 2008 Den Haag, Zuid-Holland Bij de bibliotheek in de Haagse Schilderswijk kunnen de komende weken mensen worden geleend. Een keer wat anders dan boeken, cd's en dvd's.

De diversiteit in genres is vrij groot. Er is een tienermoeder, politierechercheur, stadsdichter, advocaat, Iranees, diplomaat, geheelonthouder, topsporter en Rastafari beschikbaar. Naast deze 'uitleenmensen' zijn er nog een aantal andere individuen.

Nou ja, ze krijgen niet iemand mee naar huis

"Er zijn zoveel mensen in de stad die niet gemakkelijk in contact komen met elkaar", vertelt een woordvoerder van de bibliotheek aan DagjeWeg.NL. "Jammer, want zo komt bijvoorbeeld een moslim niets te weten over het geloof en de belevingswereld van een dominee. Met de mensenuitleenbank bevorderen we ontmoetingen tussen mensen."

Maar is het niet erg raar om mensen te lenen? "Nou ja, ze krijgen niet iemand mee naar huis. Het lenen gebeurt binnen de vier muren van de bibliotheek. Een uur lang kan iemand - of meerdere mensen - een gesprek aankopen met een persoon in het uitleenbestand. Na een paar uurtjes is het afgelopen en gaan de mensen gewoon naar huis", legt de woordvoerder uit. Uniek in Nederland is het niet. "In Beverwijk is zo'n zelfde project gaande."

Wie interesse heeft in het huren van een mens, kan op 19 september (12.00 uur tot 13.00 uur) of op 26 september (15.00 tot 17.00) langskomen bij de bibliotheek aan de Koningstraat 439 in Den Haag. Ook in oktober zijn er enkele uitleendagen gepland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 september 2008 - 230

Dit past bij 'Leen mensen bij bibliotheek Den Haag'