Zwolle krijgt ‘Herman Brood Experience'

Zoveelste hommage aan dode rocker

Nieuws door

archief oud artikel 13 oktober 2008 Zwolle, Overijssel Herman Brood is inmiddels acht jaar dood, maar in geboortestad Zwolle zijn ze de knuffeljunk allerminst vergeten. In maart 2009 moet de stad een 'Herman Brood Experience' hebben. “Zo kan de mythe voortleven”, zegt initiatiefnemer Ivo de Lange in de Swollenaer.

De opzet van de ‘Experience’ is breed. De Lange: “De persoon van Herman zal als kapstok fungeren voor tal van activiteiten op gebied van muziek, beeldende kunst, maar ook dichtkunst en film. Herman was natuurlijk superveelzijdig, dus dat komt goed van pas.”

Herman Brood sprong in 2001 op 54-jarige leeftijd van het Hilton Hotel in Amsterdam. Door het gebruik van genotsmiddelen was zijn lichaam geheel uitgeleefd en had hij nog maar een paar maanden te leven. In zijn binnenzak vond men een briefje met de volgende woorden: ‘maak er nog een groot feest van’
'Herman was natuurlijk superveelzijdig'

Levenstijl

Ook komt Broods levenstijl – 'sex, drugs and rock and roll' – aan het licht. “Wij respecteren ieders persoonlijke keuze, dus vanzelfsprekend ook die van Herman”, meent De Lange. “Maar we willen de jeugd wel wijzen op de gevaren ervan.”

50.000 euro

De Zwolse gemeenteraad beslist dinsdag over de subsidieaanvraag van 50.000 euro. Er is jaarlijks een ton nodig om de ‘Brood Experience' in stand te houden.

Een intrigerende documentaire over het leven van Herman Brood

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 oktober 2008 - 1871

Dit past bij 'Zwolle krijgt ‘Herman Brood Experience''

1 reactie