1

Vrouwelijke kanaries kunnen zingen

Genoeg hormonen smeert de gouden keeltjes

Nieuws door

archief oud artikel 2 december 2009 Vrouwelijke kanaries zingen niet. Toch kunt u ze aan het zingen krijgen door ze de nodige hoeveelheid BDNP en testosteron toe te dienen. Het resultaat is een sexy geluid.

De invloed van hormonen op het brein is zeer complex. Een man die geen testosteron krijgt, begint steeds meer op een vrouw te lijken; en een vrouw met testosteron is net een man. De omgekeerde wereld door slechts één stofje!

Meer populair-wetenschappelijk nieuws? Ga naar Scientias.nl voor uw dagelijkse portie nieuws. Nieuws, achtergrondartikelen en opiniërende stukken over wetenschap op één plek.

Alleen mannelijke kanaries zingen. Toch kunnen vrouwelijke kanaries het ook, alleen vertikken ze het om te doen. Wanneer ze een flinke portie hormonen toegediend krijgen, dan lukt het wel. Testosteron stimuleert de zang, terwijl de proteïne BDNF de gouden keeltjes nog iets beter smeert. Een combinatie van testosteron en BDNF leidt tot een sexy zang.

Door de proteïne BDNF wordt de productie en fusie van nieuwe neuronen in de bestaande netwerken in het hoofd gestimuleerd. Testosteron verwijdt de bloedvaten en zorgt voor een verandering van de anatomische structuur in het hersendeel dat verantwoordelijk is voor de zang.

Wilt u dat uw kanarie gaat zingen? Een dosis hormonen is voldoende!

- Kanaries bekijken? Ga naar één van de vele kinderboerderijen in Nederland.
- Lees het volledige artikel op Scientias.nl

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 december 2009 - 3426

Dit past bij 'Vrouwelijke kanaries kunnen zingen'

3 reacties: