1

Wat is leuk om te doen met kinderen in Drenthe?

Safari, spannende attracties en het lekkerste ijs van de provincie

Redactioneel door
Foto 1. Maak een rit in de Wickiebaan. Foto: Plopsa Indoor Coevorden

20 februari 2024 Toerisme Weer of geen weer, met peuters of wat oudere kinderen: in Drenthe is van alles te doen voor het hele gezin. Ga op safari én poolexpeditie in Emmen of ontmoet oermensen in een prehistorisch dorp: dit zijn de leukste Drenthe-tips.

Plopsa Indoor Coevorden

DALEN – Het fijne aan Plopsa Indoor: het maakt niet uit wat voor weer het is, want alles is binnen. Stap in de K3-zweefmolen, zoef over een van de langste glijbanen van het land, dobber rond in een bootje en maak een rit in de spannende Wickiebaan! En durf jij op een Vliegende Fiets te gaan zitten? Hoe harder je trapt, hoe hoger je vliegt. In het park ontmoet je alle Plopsa-vrienden, van Plop tot Bumba en Maya de Bij.

WILDLANDS Adventure Zoo

EMMEN – In WILDLANDS reis je over de wereld in één dag! In Jungola kun je een boottocht maken en over touwbruggen klimmen. Tussen al het groen zie je olifanten, slingerapen en vlinders. Op de savanne Serenga waan je je in Afrika, compleet met giraffen, leeuwen, bavianen en stokstaartjes. Warm gekregen? In Nortica ga je op poolexpeditie tussen de ijsberen en pinguïns. Tip: houd het dagprogramma in de gaten, want er worden vaak presentaties door dierverzorgers gegeven. En vergeet niet een rit te maken in Tweestryd, de mijnkar die door Serenga raast.

Hunebedcentrum

BORGER – Een bezoek aan Drenthe is niet compleet zonder dat je een hunebed hebt gezien natuurlijk. In het Hunebedcentrum kom je meer te weten over deze prehistorische grafmonumenten, en wie die eigenlijk hebben gebouwd. Ook voor kinderen is dit uitje harstikke leuk: de wandeling over het buitenterrein leidt via een neanderthal-kamp en een rendierjagershut naar een prehistorisch dorp. Wie weet zijn er wel oermensen thuis die laten zien hoe ze vroeger vuur maakten, wol verfden en hout bewerkten. Ook is er een vlindertuin, een blotevoetenpad en een boogschietbaan.

Foto 2. Ontmoet oermensen in het Hunebedcentrum. Foto: Hunebedcentrum

Drouwenerzand Attractiepark

DROUWEN – Plezier voor het hele gezin beleef je in Drouwenerzand Attractiepark! Stap in de Piratenboot of in een oldtimer op de Oldtimerbaan. Of verken Mexico op de rug van een ezel in de indoor Ezelbaan. Wie durft er in de Para Jump, die over de kop gaat? Daarna met z’n allen in de Hunebed8baan. Je hoeft geen volle rugzakken mee te nemen, want de toegangsprijs is inclusief eten en drinken. Let op: het park is geopend van april tot en met oktober, de exacte openingsdagen verschillen per maand.

Foto 3. Durf jij in de spannende attracties? Foto: Drouwenerzand

Speelboerderij De Drentse Koe

RUINERWOLD – In Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe kunnen ook de allerkleinsten zich uitleven, terwijl de ouders toekijken vanaf het terras. Deze grote binnen- en buitenspeeltuin heeft een boerenthema: in de dierenweide knuffel je met geitjes en konijnen, er is een klimpark waar je boven de koeien klimt en je kunt rondrijden op een tractor. Van juli tot oktober is een maïsdoolhof geopend. Vergeet geen ijsje te halen, want De Drentse Koe heet niet voor niets ook IJsboerderij: hun ambachtelijke ijs is héérlijk.

Foto 4. Speelboerderij met boerenthema! Foto: De Drentse Koe.
Foto 5. Een leuk dagje uit met het hele gezin. Foto: Plopsa Indoor Coevorden

Laatst gewijzigd: 2024-02-19 15:47:19 · Gepubliceerd: 20 februari 2024 - 1199

Dit past bij 'Wat is leuk om te doen met kinderen in Drenthe?'