1

Koorddansende kunstenaars

Circusacts op een hoger niveau

Circo Circolo Nieuws door

archief oud artikel 11 oktober 2012 Toerisme Aan de buitenkant lijkt Circo Circolo een gewoon circus, compleet met statige circustenten. Toch belooft dit bijzondere evenement geen apen en olifanten. Hier draait het om circusacts van een hoger niveau, het is pure kunst. En natuurlijk bijzonder vermakelijk om naar te kijken!

Op Landgoed Velder, tussen Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch is het traditioneel weer tijd voor het Circo Circolo. Dit circusfestival verrast voor de vierde keer met stunts en uitvoeringen van internationale circussen. Traditionele acts als jongleren en acrobatiek vloeien samen met moderne dans, muziek en theater. Een voorbeeld van dit vernieuwende circus is Cirque Éloize, een Canadees circus. In 2008 scoorden deze artiesten al met hun voorstelling Rain en nu zijn ze terug met een nieuwe act. Dit keer vormen strips de inspiratiebron! Een show vol muziek, dans, theater en fantasie is het resultaat. Naast Éloize vertonen ook andere circussen hun kunsten. En behalve een kunstje vertonen, laten de artiesten ook hun emoties zien. Dat maakt Circo Circolo anders dan een 'gewoon' circus.

Jong talent

Ook jong talent krijgt een kans om haar kunsten te vertonen tijdens het festival. Zo staan de kinderen van Circuswerkplaats Boost in Amsterdam met hun voorstelling Heksen in de circustent. En die heksen bedenken allemaal snode plannetjes, want ze willen alle kinderen laten verdwijnen. Dat wordt griezelen! Ook andere kinder- en jeugdcircussen hebben spannende voorstellingen gemaakt, die de moeite van het bekijken waard zijn.

KalenderTheater

Bezoekersinformatie

Circo Circolo
Van 11 tot en met 21 oktober 2012.
Toegang: prijzen variëren per voorstelling.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 oktober 2012 - 297