De must-see musicals van 2023-2024

Deze musicals mag je niet missen!

Musicals Redactioneel door
Foto 1. 40-45 de musical is een aangrijpend verhaal over keuzes maken in oorlogstijd. Foto: Studio 100

12 september 2023 bijgewerkt: 5 februari 2024 Toerisme Swingende klassiekers, bekende verhalen omgetoverd tot voorstellingen vol heerlijke liedjes en muzikaal spektakel op de theaterplanken: deze musicals in theaterseizoen 2023-2024 wil je niet missen!

MAMMA MIA!

Landelijk - De vrolijke en bruisende musical MAMMA MIA! komt weer terug! Reis mee met Sophie en Donna naar het mooie Griekenland. Sophie gaat trouwen en wil graag dat haar vader haar weggeeft op haar bruiloft. Maar ze heeft geen idee wie haar vader is en nodigt daarom drie mannen uit, die uit het verleden van moeder Donna komen. Dit levert hilarische, romantische en onverwachte situaties op. Uiteraard is de MAMMA MIA!-musical niet compleet zonder ABBA-hits. Swing en zing mee met onder andere Dancing Queen, The Winner Takes It en Money, Money, Money. MAMMA MIA! is te zien van 6 september 2023 tot en met 21 april 2024.

Foto 2. Uiteraard komt het nummer Dancing Queen langs tijdens de musical. Foto: Roy Beusker

Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand

Landelijk - Wie is er niet opgegroeid met avonturier Pietje Bell? De populaire kinderboeken van Chris van Abkoude worden al jarenlang verslonden door kinderen. En nu, gegoten in een familiemusical, komt Pietje Bell en de bende van de Zwarte Hand naar de theaters. Een rijke zakenman komt naar de stad en besluit een arme wijk te wonen. Pietje en haar vrienden doen er alles aan om dit te voorkomen en richten de bende van de Zwarte Hand op. Ga mee op avontuur in deze vrolijke familiemusical die te zien is van 30 september 2023 tot en met 25 februari 2024.

Foto 3. Ga mee op avontuur met Pietje Bell en haar vrienden. Foto: Visual REP Entertainment

De Tocht

Leeuwarden, Friesland - Denk je aan Friesland, dan denk je aan de Elfstedentocht. En daar gaat musical De Tocht over. Voor de musical is een splinternieuw theater in Leeuwarden gebouwd inclusief een enorme ijsvloer. Het verhaal gaat over 5 schaatsvrienden die aan elkaar een belofte hebben gedaan: waar ze ook zijn, wat ze ook doen en wat er ook aan de hand is, als er ooit weer een Elfstedentocht komt, zijn ze erbij. En in 2023 is het zover, maar of hun band deze tocht overleefd? De Tocht is te zien vanaf 23 september 2023 tot medio 2026.

Foto 4. Scènebeeld Franeker. Foto: Spektakel Musical De Tocht

Mees Kees Op Kamp

Landelijk - Na verschillende populaire kinderboeken van Mirjam Oldenhave en de diverse filmhits komt Mees Kees eindelijk naar het theater met de musical Mees Kees Op Kamp. Mees Kees gaat met zijn klas op kamp en krijg van directrice Dreus een goedgevuld werkplan mee om er een leerzame werkweek van te maken. Maar dat is natuurlijk helemaal niet leuk! Daarom doet Mees Kees er alles aan om aan het lesplan een creatieve draai te geven en de klas beleefd één groot avontuur! Mees Kees op Kamp is te zien van 16 december 2023 tot en met 12 mei 2024.

Foto 5. Ga mee op kamp met Mees Kees. Foto: Visual Mees Kees de Musical

Pride & Prejudice

Landelijk - Het klassieke liefdesverhaal van Jane Austen, Pride & Prejudice, wordt omgetoverd tot een musical. De cast bestaat uit enkel vrouwen en vijf actrices vertalen allen een andere kant van hoofdpersoon Elizabeth Bennet. Het verhaal gaat terug in de tijd, naar Engeland in de 18de eeuw. De vijf Bennet zussen hebben maar één doel en dat is het vinden van een geschikte man om mee te trouwen. Tot Mr. Bingley in de omgeving komt wonen en de zussen uitnodigt voor een bal. Hier ontmoet Elizabeth Mr. Darcy waar ze erg van onder de indruk raakt. Pride & Prejudice is te zien van 22 december 2023 tot en met 10 maart 2023.

Bekijk de teaser van Pride & Prejudice.

Peter Pan

Landelijk - Terug van weggeweest is Peter Pan de Musical. Reis mee naar Nimmerland en beleef avonturen met Wendy en Peter Pan. Het begint allemaal als Peter Pan de slaapkamer van Wendy binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld. Ontmoet elfje Tinkerbel, de Verloren Jongens en ja, ook Kapitein Haak is weer van de partij. Kan Wendy, Peter Pan helpen in de strijd tegen de ruige piraten? Spannend! Peter Pan de Musical is te zien van 21 januari 2024 tot en met 21 april 2024.

Foto 6. Hoe zou dit gevecht aflopen? Spannend! Foto: Theater Terra

K3 en de 3 biggetjes

Landelijk - K3-fans opgelet! K3 komt terug met een oude bekende: De 3 Biggetjes. Na de shows in 2003 en 2007 kun je in 2024 weer in de theaters terecht voor een heerlijke nostalgische, romantische en komische musical. Het verhaal is gebaseerd op het sprookje 'De wolf en de drie biggetjes', maar gaat iets verder door in de tijd. De wolf is namelijk al aardig op leeftijd gekomen en heeft de biggen nooit te pakken gekregen. Als wraak geeft de wolf zijn drie zonen de opdracht om achter de drie dochters van de derde big aan te gaan. K3 en de 3 Biggetjes is te zien in België en Nederland van 10 februari 2024 tot en met 16 juni 2024.

Bekijk alvast de videoclip van het liedje van De 3 Biggetjes.

40-45

Barneveld, Gelderland - Op deze musical moeten we nog even wachten, maar een spektakel wordt het zeker! 40-45, de Musical gaat over een aangrijpend verhaal tijdens De Tweede Wereldoorlog. De twee broers Dirk en Louis hebben een hechte band, tot de oorlog uitbreekt. Uiteindelijk staan ze lijnrecht tegenover elkaar in de strijd. De voorstelling wordt onvergetelijk door de rijdende tribunes, intense geluidseffecten en gigantische voertuigen die door de zaal heen rijden. De 40-45 musical gaat in september 2024 in première.

Foto 7. De broers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Foto: Studio 100

Nog meer toffe shows:

Foto 8. MAMMA MIA! barst van vrolijkheid en energie. Foto: Roy Beusker

Laatst gewijzigd: 2024-02-05 15:29:30 · Gepubliceerd: 12 september 2023 - 9995

Dit past bij 'De must-see musicals van 2023-2024'